Новият треньор на ЦСКА: Клубът направи контакт с мен още преди месец

„По-важно е как управляваш парите, а не колко харчиш”

Новият треньор на ЦСКА: Клубът направи контакт с мен още преди месец

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску даде интервю за румънски което сподели любопитни подробности как се е стигнало до идването му на "Армията". Той говори още за големия брой играчи в състава, срещата си с фенове на стадиона, както и какви съвети е получил от легендарния си баща Ангел Йорданеску-Генерала.

Г-н Йорданеску, как се стигна до преминаването ви в ЦСКА? Кога ви потърсиха от клуба?

- Първият контакт между мен и ЦСКА беше установен още преди месец. Тези отношения не бяха директни, а чрез няколко посредници. След това от клуба се свързаха директно с мен и намерихме допирни точки. Продължихме да дискутираме възможностите през последните седмици, но процесът не бе кратък. През лятото водих преговори с други клубове - от Румъния и чужбина, но нито един от тях не ме удовлетворяваше, нямаше предизвикателство. Докато ЦСКА е нещо съвсем различно и е една отлична възможност за мен.

Трудна ли беше раздялата ви с Пандури след година и половина начело?
- Исках да остана в Пандури, за да се опитам да вляза в груповата фаза на Лига Европа, но трябваше да напусна. Съжалявам, че стана така, но... Докато съм бил в Пандури, неведнъж съм си затварял очите за предложения, които съм получавал. След като ни напуснаха 12-13 играчи през лятото обаче, нямаше как да остана.

Каква е ситуацията в ЦСКА, откъм финанси и футболисти?
- Откъм финанси е много стабилна, няма проблеми в това естество. Проблемът за мен е друг. В състава са събрани голям брой играчи от ЦСКА и Литекс, както и от други отбори. Предстои ни страшно много работа, защото средната възраст е около 23 години, което е много малко. Освен това с първия отбор тренират към 30 играчи, а аз не искам толкова много, защото участваме само в първенството и за купата. Необходимо е да се намали групата.

Какви са възможностите на ЦСКА спрямо Лудогорец? И откъм играчи, и откъм финансови средства?
- Бюджетът за заплати не може да се сравнява с този на Лудогорец, но по-важното е как управляваш парите, а не колко харчиш. Бих могъл да сравня моментната ситуация в ЦСКА с тази в Динамо Букурещ . Сега румънският клуб също не дава високи заплати, като набляга повече на премиите при постигнати резултати, а най-важното е, че разчита на млади играчи. В ЦСКА също има доста обещаващи момчета, но ще е трудно. Трябва да подбера най-добрите, но ще се запознавам с тях в движение, защото не съм тук от началото на сезона, не съм правил селекция и подготовка. Изгледах всички официални мачове досега и видях индивидуалните качества. Потенциалът е налице, но футболистите са много млади и неопитни. Сега хвърлям всички усилия да подготвя отбора за мача с Локомотив Горна Оряховица, като мога да проведа само две тренировки преди срещата.

При идването ви в ЦСКА предприехте интересен ход - срещнахте се с феновете още преди да бъдете представен официално. Как преминаха разговорите ви с тях?
- ЦСКА е много специален клуб с огромен брой фенове. Видях се с тях, те ми подариха шалче и фланелка. Когато видях колко много привърженици са дошли, бях напълно зашеметен. Изобщо не очаквах такъв интерес. Подготвен съм за високите им очаквания. ЦСКА дълго време не е печелил титлата, феновете ме заразиха с огромна страст да постигна успехи. Казах им как виждам нещата в отбора, какво искам да направя и ги призовах да ни помагат.

Говорихте ли с вашия баща Ангел Йорданеску относно ЦСКА?
- Ще призная, че наистина се допитах до баща си. Това е съвсем нормално. Той има огромен опит и съветите му са ценни, но това не означава, че винаги ги приемам. Каза ми, че работата в ЦСКА има своите предимства и недостатъци, но в крайна сметка изборът е мой. Аз рискувам кожата си, а не баща ми (смее се).

Щабът ви остава същият като от Пандури, така ли е?
- Да. Това беше много важно мое условие - да доведа своите помощници. Освен това тук е кондиционният специалист Томас Нойберт, който ще добави качество на работата ни. Познавам го много добре, често сме си говорили и обменяли идеи, докато бяхме в Румъния, макар и в различни клубове. В Пандури дори взимахме витамини от него.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки