Сензациите в пресата: ЦСКА се договори с палач на Левски, среща между Сираков и Мъри

Чакат румънски халф на „Армията”; Кадър на Барса ще възражда Ботев (Пд); Джордан се нуждае поне месец, за да влезе във форма и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА се договори с палач на Левски, среща между Сираков и Мъри

Сензациите в пресата днес, неделя, 28 август 2016 година:

„Тема спорт”: ЦСКА се договори с палач на Левски

ЦСКА надцака Левски на трансферния пазар. Армейците измъкнаха под носа на сините нападателя Матиас Курьор (28 г.). Бившият играч на Черно море ще подпише договор с клуба от Борисовата градина в понеделник, разбра "Тема Спорт". Той вече е в София и на практика се е разбрал с червените, преминал е и медицински прегледи. Курьор става вторият играч, който ЦСКА привлича в конкуренцията на Левски това лято. Първият бе вратарят Георги Китанов от Черно море, който също бе желан от сините. Армейците може да увеличат тази бройка до трима футболисти, защото са на крачка от подпис с Емил Гъргоров. А Бадема е отхвърлил предложение от „Герена" преди броени дни. Матиас Курьор е поливалентен в атака, като за него не е проблем да играе по крилото, зад нападателя или на върха на нападението. Отличава се с пробивност, комбинативност и повратливост и би се вписал отлично в схемата 3-5-2, която е любима на треньора на ЦСКА Едуард Йорданеску. С течение на времето той ще опита да наложи тази постройка при червените. Курьор влезе в родния футболен фолклор, след като екзекутира Левски във финала за купата на страната през 2015 г., когато вкара за победното 2:1 в 119-ата минута. Той изигра много силен двубой и накрая донесе трофея на моряците, които от 38-ата минута бяха с човек по-малко. Националът на Мартиника също така вкара за 1:0 над Левски във Варна на 6 декември 2014 г. за първенство. Курьор направи два силни сезона в Черно море. През 2014/15 г. записа 21 мача и 5 гола в А група и 8 мача и 4 гола за купата. През изминалия шампионат пък имаше 34 мача и 11 гола в елита, а се разписа в евротурнирите срещу Динамо Минск. В началото на юни тази година Курьор премина в грузинския гранд Динамо Тбилиси. Той обаче разтрогна преди броени дни след неуспешна еврокампания в Шампионската лига, завършила с отпадане от Динамо Загреб. Нападателят се намира в добра кондиционна и игрова форма, като има 6 участия за Тбилиси от началото на сезона. Очаква се Курьор да започне тренировки с ЦСКА от понеделник. Също в началото на седмицата армейците би трябвало да подпишат с нападателя Вилмар Джордан (25 г.), който от няколко дни е в София. Все още няма окончателно решение за Емил Гъргоров (35 г.), за когото настоява една от основните фигури на "Армията". Много е вероятно обаче и той да се присъедини към отбора общо за 5-и път.

„24 часа”: Среща между Сираков и Мъри в София
Завръщащият се през следващата седмица в “Левски” Наско Сираков е имал среща в София в петък с треньора, с когото заедно донесоха най-големите европейски успехи на “сините” - Станимир Стоилов, разбра “24 часа”. Звездният тандем бе забелязан в грандхотел “София”. Компания на Наско и Мъри правеше бившият член на “синьото” ръководство Георги Марков. На 30 август, вторник, ще се проведе общото събрание на акционерите в “Левски”. Именно Марков бе човекът, който няколко пъти вече анонсира, че предстои клубът да има нов собственик. Кадрилът се очаква да бъде направен на събранието и досегашните босове Иво Тонев, Александър Александров и Николай Иванов да бъдат наследени от бизнесмена Спас Русев. Първата му работа ще е да върне Сираков в родния му клуб. Като президент легендарният голмайстор ще вземе цялата власт с него. Наско и Мъри работеха в тандем като изпълнителен директор и старши треньор от 2004 г. до началото на май 2008 г. Оттогава Георги Марков твърди, че освобождаването им е най-голямата грешка. Бившият конституционен съдия винаги е ратувал за връщането на дуото на “Герена”. Не е ясно дали на срещата в петък е била засегната тази тема. В момента Мъри води “Астана” и е на път за трета година поред да го направи шампион на Казахстан. След като миналата година за първи път игра в групите на Шампионската лига, сега тимът на Стоилов влезе в тези на Лига Европа. Преди 10 г. Наско и Мъри изведоха “Левски” до 1/4-финал в турнира за купата на УЕФА и направиха “сините” първия български отбор в групите на Шампионската лига.

„Тема спорт”: Джордан се нуждае най-малко от месец, за да влезе във форма
Нападателят Вилмар Джордан се разбра с ЦСКА, но се намира много далеч от оптималната физическа форма. Колумбиецът бе продаден в началото на 2015 г. от Литекс в Тянджин Теда, но през изминалите 20 месеца кариерата му е вървяла само надолу. Джордан няма мач от януари тази година, а за капак през лятото не е водил пълноценна подготовка. Той е и с наднормено тегло. Така таранът ще трябва да набляга много сериозно на физическите упражнения, като кондиционният спец Томас Нойберт вече изготвя програма за Джордан. Докато влезе в оптимална форма обаче, на колумбиеца вероятно ще му отнеме поне един месец. Вилмар ще трябва да замени в състава Преслав Йорданов, който е аут поне до 10 октомври, след като скъса вътрешна връзка на коляното.

„Тема спорт”: „Армейците” чакат до 30 август за румънски халф
Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску прави опити да подсили отбора с поне двама румънци, с които е работил в Пандури миналия сезон - бранителя Кристиян Съпунару и халфа Дан Нистор. Първият игра на европейското, а преди дни се класира за груповата фаза на Лига Европа с Астра Гюргево. Въпреки това Съпунару може да склони да премине в ЦСКА, предвид близките си отношения с Йорданеску. Дан Нистор (28 г.) пък бе капитанът на Пандури под ръководството на Еди. Халфът има близо 200 мача 6 румънския елит, но в момента около него цари административен хаос. Той е поискал да напусне Пандури като свободен агент, но клубът е обжалвал. В момента апелативната комисия на румънската федерация разглежда случая на Нистор и трябва да вземе окончателно решение за неговия статут. Заседанието ще се проведе на 30 август (вторник). Очаква се Нистор да бъде освободен от отношенията си с Пандури и армейците да предприемат офанзива за привличането му. Той е желан и от Динамо Букурещ с треньор Йоан Андоне, който бе наставник на ЦСКА в началото на 2010 г.

„24 часа”: Кадър на Барса ще възражда Ботев (Пд)

Ексфутболистът от школата на „Барселона" Алекс Гарсия Канедо и бившият наставник на „Левски" Николай Митов ще имат задачата да възродят „Ботев". Ще им помага и Мариян Христов. Митов ще е старши треньор и официално ще бъде представен в понеделник. Алекс Канедо ще действа в много насоки, включително със спортния директор Михаил Мадански трябва да изготвят цялостна стратегия за развитието на „Ботев" в следващите 5 години. Бившият халф на Левски и националния отбор Мариян Христов ще се води дясна ръка на Митов. Решението за този екип е взел лично собственикът Румен Чандъров. Пред свои приближени проспериращият бизнесмен е споделил, че иска да работи с хора с хъс и най-важното - да им има доверие. Новият спортен директор доцент Мишо Мадански беше представен официално от президента Ангел Палийски часове преди домакинския мач срещу „Нефтохимик", игран в събота вечерта.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки