Ротации в Левски за купата

Царско село приема „сините” днес следобед

Ротации в Левски за купата

Контузии нарушиха част от плановете на треньора на Левски Люпко Петрович за днешния 1/16-финален сблъсък за Купата на България срещу втородивизионния Царско село.

Заради травми аут за срещата са капитанът Веселин Минев, младокът Божидар Краев и нападателят Илиян Мицански. Последният бе гласен да започне за първи път като титуляр за сините, след като подписа с тима в началото на месец септември.

Бившият национал се появяваше като резерва при успехите над Нефтохимик (2:1) и Пирин Благоевград (2:0) и трябваше да започне срещу Царско село. Той обаче получи травма в адукторите на една от последните тренировки на сините.

Почти сигурно Мицански ще пропусне и следващия мач на Левски от Първа лига - той е в понеделник, 26 септември, от 20:00 часа срещу Локомотив Горна Оряховица на "Лаута" в Пловдив. Веселин Минев все още лекува контузия в глезена, заради която пропусна последните два шампионатни двубоя на тима си. Божидар Краев пък е с травма в коляното от сблъсъка с Пирин.

Срещу Царско село със сигурност Люпко Петрович ще даде шанс на футболисти, които досега по-малко са били на терена. Очаква се на вратата да застане Иван Чворович. Вчера сърбинът с български паспорт навърши 31 години и почерпи колегите си и треньорския щаб. Това ще бъде и официален дебют за него със синята фланелка.

Очаква се в центъра на защитата да се появи Сърджан Лукин. Румънецът бе несменяем титуляр през пролетта, но този сезон все още не е играл, тъй като лекуваше контузия. В отбрана най-вероятно ще е и шведът Симон Сандберг, който до момента има 2 мача, в единия от които започна като титуляр.

След повече от месец и половина лечение, включително в Италия и франция, игрово време ще получи и Хеан Деса. Перуанското крило се контузия в двубоя от първия кръг на Първа лига срещу Монтана (0:0). Не е изключено дебют да направи и Галин Иванов. Очаква се на терена да се появи (по-скоро като резерва) и младокът Станислав Иванов.

Царско село пък ще се опита да натрупа червени точки сред неутралните фенове с представянето си. Тимът се намира на осмо място във временното класиране на Втора лига - има 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в 6 мача. От клуба признаха, че ще се хвърлят сериозно на сините, тъй като доста хора в него са свързани с ЦСКА.

Като се започне от собственика Стойне Манолов, мине се през директора Иво Котев и старши треньора Тодор Янчев и се стигне до част от играчите, които са юноши на червените. Очаква се като титуляр да излезе синът на бившия капитан на Левски и ЦСКА Емил Кременлиев - Георги.

Той също като баща си играе като десен бек. В атака пък ще действа кадърът на армейците Радой Божилов, а юношата на сините Александър Киров най-вероятно ще остане на резервната скамейка.

Мачът Царско село – Левски стартира в 16:00 часа и ще бъде излъчван от Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки