Арсенал отстреля 3:0 Челси в чест на 20-годишнината на Арсен Венгер начело (ВИДЕО+СНИМКИ)

Топчиите приключиха мача за едно полувреме, "сините" с малко положения

Арсенал отстреля 3:0 Челси в чест на 20-годишнината на Арсен Венгер начело (ВИДЕО+СНИМКИ)
Съперникът на Лудогорец в Шампионската лига – Арсенал, категорично надигра Челси и го победи с 3:0 на своя „Емирейтс” пред 60 000 зрители. Успехът на „артилеристите” в това дерби на Лондон е първият от сезон 2010/11, когато Арсенал печели 3:1.
 
Арсен Венгер не извърши промени от победата над Хъл миналия уикенд, което означаваше, че Жиру и Джака са отново на пейката. Една промяна имаше в състава на Челси. Бившият топчия Фабрегас излезе вместо Оскар. Това бе първата поява на Сеск като титуляр от началото на сезона във Висшата лига.

 
Грешка на Гари Кейхил в 11-ата минута позволи на Арсенал да излезе напред. Защитникът се забави прекалено много и позволи на Алексис Санчес да му отнеме, да излезе сам срещу вратаря и хладнокръвно да отбележи.

 
Само три минути по-късно след многоходова акция с бързи подавания Тио Уолкът навръх 350-ото си участие покачи.
 
Най-доброто положение за Челси от началото на мача дойде в 21-ата минута, когато с подаване отляво Азар намери Диего Коща в средата на наказателното поле, а нападателят обърна към Вилиан, чийто нисък удар по диагонала мина на сантиметри от гредата.
 

 
Арсенал заби трети гол в 40-ата минута при контраатака. Йозил напредна от половината на „топчиите”, пусна за Санчес, който центрира меко и върна на Йозил, който с чудесно воле и с помощта на гредата направи 3:0.

 
Челси губеше 0:3 на почивката във Висшата лига за първи път от май 2012 г. (срещу Ливърпул) насам.
 
През второто полувреме Антонио Конте опита да промени нещо с включването на Маркос Алонсо, Педро Родригес и Мичи Батшуай, но реакцията така и не се състоя.

 
В последните десетина минути Челси можеше да намали. Резервата Мичи Батшуай беше изведен абсолютно сам, но Петер Чех блокира удара му. Това бе и един от двата точни удара на гостите в мача.
 

Победата изкачва Арсенал до третото място в класирането на Висшата лига с равни точки с Ливърпул и Евертън – по 13. Тотнъм е с 14, а лидерът Манчестър Сити – с 18. Челси допусна втора поредна загуба във Висшата лига и се смъква до 8-ата позиция със своите 10 точки.   



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки