Водещите клубове в Източна Европа имат два начина на плащане на заплатите

Това се казва в доклад на ФИФПро

Водещите клубове в Източна Европа имат два начина на плащане на заплатите
Клубният футбол в Източна Европа е доста чуплив в своята структура, а късното плащане на възнагражденията на играчите е хроничен проблем, се казва в доклад на Асоциацията на професионалните футболисти ФИФПро. ФИФПро уточнява, че много от водещите клубове в региона имат два начина на плащане на играчите си- големите звезди си получават всичко на време, докато останалите редовно са принуждавани да чакат. 

"Тука има големи разлики между договорите на големите играчи и на останалите, коментира Деян Стефанович, президент на Словенския съюз на футболистите СПИНС, цитиран в доклада. Стефанович също така уточнява, че съвсем неизвестни играчи дори се съгласяват на гратисни периоди и това е описано в договорите им. Така например някои играчи се съгласяват да получават 9 или 10 месечни заплати, а не 12. Други пък се съгласяват да им се изплащат сумите доста след крайния срок. 

Словения- родината на новия президент на УЕФА Александър Чеферин, е наредена до Хърватия, Чехия и Румъния като страни, в които футболистите дори са принуждавани да се регистрират като самонаемащи се работници. ФИФПро дълго време се е борил за унифициране и стандартизиране на договорите на футболистите в тези страни, което така и не се е случило на 100 процента в тези държави. Самият Чеферин отрече, че има каквито и да било проблеми с договорите на професионалните играчи. 

"Ние имаме много справедлива система. Нашите футболисти няма от какво да бъдат недоволни, с изключение на размера на заплатите. Но съгласете се, че няма как Словения да се съревновава с големите клубове на Испания и Англия, казва Чеферин в изявление от 14-и февруари. Съюзът на футболистите на Сърбия пък заяви, че има толкова много казуси с прекратени договори по вина на клубовете, че се е наложило да бъдат ангажирани допълнително четирима адвокати, за да се поемат случаите. Cитуацията става все по-лоша, коментира Мирко Поледица, президент на синдиката в западната ни съседка. В Русия ситуацията постепенно придобива нормални размери, след като доста отбори са се опарили при процеса с лицензирането. Сега случаите с просрочия намаляват, обяснява Владимир Леонченко от руската асоциация.
Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки