В Черноморец категорични: Нямаме разбирателство с ЦСКА

"Може да сме малък клуб, но считаме, че сме прави и ще отстояваме своето"

В Черноморец категорични: Нямаме разбирателство с ЦСКА

Председателят на Съвета на директорите на Черноморец Митко Събев заяви, че с ЦСКА не са се разбрали относно казуса "Платини".

"Разбирателство с ЦСКА няма. Опитват се да ни подложат под натиск, казвайки, че ако трябва, ще фалират клуба и ще регистрират нов, но няма да платят. Ясно е, че те не желаят да изпълнят това, което е по договор.

Твърдят, че ако Черноморец не приеме техните условия, те ще фалират ЦСКА и ще създадат нов клуб и така щели да избегнат целия дълг", заяви Събев.

Прокуристът на Черноморец Пламен  Киряков също разкри, че червените са се държали надменно и пренебрежително.

"Преговорите вървяха два дни, но резултатът е ясен - не постигнахме договорка за погасяването на дълговете по трансфера на Платини.

Общо взето, те протекоха по следния начин - от ЦСКА ни казваха "вземете колкото ви даваме, защото иначе няма да видите нищо". Ние им предложихме два варианта.

Първият бе да ни изплатят оставащите 273 хиляди евро по договора за Платини, както и да ни преведат 300 хиляди евро заради преминаването на бразилеца в Динамо Букурещ.

Вторият бе да ни заплатят само 273 хиляди евро и да ни върнат Анеси. При него за ЦСКА щеше да има най-малко проблеми.

Те обаче предложиха да ни изплатят само 273 хиляди евро. Освен това твърдяха, че на тяхна страна са всички решаващи фактори в българския футбол, от които зависи дали те ще играят в евротурнирите и дали ще картотекират Анеси. Тази позиция обаче ние не я приемаме.

Може да сме малък клуб, на фона на ЦСКА, но считаме, че сме прави и ще отстояваме своето. За тях решаващо е времето и явно пак ще тръгнат на варианти да влизаме в граждански съд. Затова спомага и бездействието на БФС", каза Киряков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки