Сензациите в пресата: Лагери разцепват "Армията"

Букарев и Топчо остават до паузата, ЦСКА иска да откупи Рубен Пинто, вратар напуска Черно море

Сензациите в пресата: Лагери разцепват "Армията"

Сензациите в родната спортна преса на 24 октомври, понеделник, 2016 година:

Меридиан мач: Лагери разцепват „Армията”

Въпреки първата победа за сезона при гостуване обс­тановката в ЦСКА-София съвсем не е спокойна, научи „Меридиан Мач". Отборът е разделен на отделни лагери, като някои футбо­листи дори не говорят помежду си. Най-голямото при­теснение на треньо­ра Едуард Йорда­неску е, че няма как да направи силен колектив, след като всеки дърпа чергата към себе си.

Румънецът най-много се страхува от порту­галците и тяхното влияние върху отбо­ра. Синът на Генерала непрекъснато получава оплаквания от играчите си, че Диого Виана, Арсенио Нунеш, Давид Шимао, Руй Педро и Рубен Пинто комбинират само помежду си и изолират дру­гите на терена. В следващите мачове се очаква някои от тях да седнат на пейката, за да се на­мали влиянието им.

Известно е, че по-рано през сезона бе изолиран титуляр­ният капитан Борис Галчев. Той бе нака­зан от ръководство­то именно заради авторитета му и непрекъснатите кри­тики към скъпоплатените чужденци. Галчев бе лидер на групата от миналия сезон, която бе из­цяло претопена. Другият лагер е на младите българи, които се преместиха от Литекс през лято­то, но те са верни на клубното ръководс­тво.

Меридиан мач: Букарев и Топчо остават до паузата

Ръководството на Левски няма никакво намерение да избързва с избора си на нов тре­ньор. Спортният дирек­тор Станислав Ангелов и членовете на Управи­телния и Надзорния съ­вет възнамеряват да обмислят внимателно възможните кандидату­ри и да продължат да следват по-дългосроч­на стратегия за разви­тието на отбора.

Това означава, че досегаш­ните асистенти на Люпко Петрович ще водят отбора най-малкото срещу Черно море в мача за Купата на Бъл­гария в сряда, в края на седмицата срещу Ботев в Коматево, как­то и шампионатното домакинство на „моря­ците". След това в пър­венството ще има пау­за заради мачовете на националните отбори.

Асен Букарев и Елин Топузаков са демонст­рирали самочувствие, че могат да се справят със ситуацията и да продължат успешната серия на отбора в Пър­ва лига. Те отлично познават качествата на настоящия състав. В двубоя с Берое футбо­листите също показа­ха, че са готови да играят за тях. Топчо и Бу­карев се ползват с до­верието и на самия Ан­гелов, с който бяха съ­отборници в силния от­бор на Станимир Стои­лов. Именно Мъри е го­лямата цел на ръковод­ството, но в момента той е ангажиран с договор с казахстанския Астана. Друга опция е Ясен Петров, който обаче на този етап има планове да се завърне в Китай. При всички случаи към обсъждане на конкретни имена ще се пристъпи след завръщането на мажори­тарния собственик Спас Русев от чужби­на.

Тема спорт: ЦСКА ще направи опит да откупи Рубен Пинто

Ръководството на ЦСКА ще опита да откупи пра­вата на Рубен Пинто, разбра "Тема Спорт". Португалецът дойде в клуба със ста­тут на преотстъпен от Беленензес. Халфът се предста­вя много добре и на "Армията" ще направят всичко възмож­но, за да го имат в състава си и за следващия сезон.

Възмож­ностите са две - или той да бъде откупен, или да се дого­вори ново отдаване под на­ем. Треньорският щаб на ЦСКА вижда в лицето на пор­тугалеца много надеждна оп­ция за полузащитната линия в дългосрочен план.

В същото време стана яс­но, че новият сайт на ЦСКА е напълно готов, но все още ня­ма зелена светлина за офи­циалното му пускане в експло­атация. Порталът е пред­ставен на клубната управа и от нея се очаква одобрение за проекта. Обновената интер­нет-страница включва не са­мо информация за футболния клуб, но и куп исторически ма­териали за всички видове спорт, които ЦСКА е развивал и поддържа в момента. Очаква се крайно решение за сай­та да има през тази седмица. Алтернативният вариант, ако проектът не бъде одоб­рен, е да се развива настояща­та уеб страница на клуба, коя­то обаче има нужда от обно­вяване на информацията.

Тема спорт: Черно море пред раздяла със сърбин

Черно море по всяка вероят­ност ще се раздели със сръбския вратар Александър Чанович през зимната пауза, довериха от лагера на моряците. 33-годишният играч загуби място­то си под рамката след прив­личането на чеха Пржемисъл Коварж. За последно Чанович бе на терена преди повече от месец - при загубата с 0:1 от ЦСКА като гост, когато не се намеси убедително при попаде­нието на армейците в послед­ните минути. След това изпад­на в немилост, а в последните три мача на Черно море дори не намира място в групата, тъй като за дубльор на Коварж е ползван Емил Михайлов. Очак­ва се договорът на Чанович с варненския клуб да бъде разт­рогнат по взаимно съгласие след края на есенния полусезон.

Сърбинът бе доведен на „Ти­ча" преди близо 2 години от предишния наставник Никола Спасов. Той има 16 мача за Чер­но море в А група и бе на вра­тата в историческия финал за Купата на България с Левски през май 2015 г., когато варненци вдигнаха трофея за пър­ви път.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки