На "Ернст Хапел" Рома записа първа победа в 8 гостувания (ВИДЕО)

Живко Миланов и АПОЕЛ на крачка от 1/16 финалите, Мъри Стоилов и Астана оцеляха засега

На "Ернст Хапел" Рома записа първа победа в 8 гостувания (ВИДЕО)
Рома постигна първа победа в 8 гостувания в европейските клубни турнири след 4:2 над Аустрия Виена, който им извъртя 3:3 в Рим преди две седмици.
 
На „Ернст Хапел” във Виена отборът на Лучано Спалети беше по-добрият и съвсем заслужено се поздрави с успеха, като го постигна след обрат.
 
Още във втората минута Аустрия откри. Жуан изпусна Венуто, който центрира, на празна врата Кайоде засече лошо, Бруно Перес опита да изчисти, но топката бе зад голлинията.
 
Рома бързо изравни. Един Джеко отбеляза първото си попадение в Лига Европа този сезон след асистенция на Бруно Перес. Малко преди това Наинголан пропусна.
 
До 5-ата минута резултатът бе 1:1.
 
Грешка на младия вратар на Аустрия Хаджикич и на бранител, застанал на гредата, при удар на Джеко с глава след корнер доведе до втори гол за Рома, дело на Де Роси в 18-ата минута.
 
Малко след подновяването на играта Хаджикич се реваншира за грешките си, като спаси опит на откъсналия се срещу него Пероти, който същевременно бе задържан за фланелката.
 
Един Джеко уби всякаква интрига в 65-ата минута след великолепен пас на Стефан Ел Шаарави, като първо стреля в гредата, топката се върна при него и вече на празна врата опъна мрежата. 
 
4:1 направи Наинголан след нескопосана изява на Филипович.

 
Крайното 2:4 оформи Александър Грюнвалд с хубав шут от дъгата след грешка в защитата на Рома при центриране отдясно.

 
В другия мач от групата Астра Гюргево и Виктория Пилзен завършиха 1:1 на север от Дунав. Александру Стан откри за домакините в 19-ата минута. Михаел Крменчик изравни в 25-ата минута, а до края не падна ново попадение.
 
Рома е лидер с 8 точки, следван от Аустрия с 5, Астра с 4 и Виктория Пилзен с 3. В следващия кръг Рома приема Виктория Пилзен, а Аустрия Виена е домакин на Астра Гюргево.
 
Живко Миланов записа 90 минути при третата победа на АПОЕЛ – 1:0 над Йънг Бойс, с която кипърският състав се изкачи на първото място в група „В” с актив от 9 точки. Единствения гол отбеляза Сотиру в 69-ата минута, две минути след червения картон на Мбабу.

 

Единствено точката на Астана срещу Олимпиакос (1:1) спаси отбора на Станимир Стоилов от отпадане още сега при това стечение на обстоятелствата.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки