На Острова: Моу готви мащабна чистка и тройна оферта до Атлетико през януари

Специалния иска да се раздели с Рууни, Депай, Швайни, Шнайдерлин и Мхитарян

На Острова: Моу готви мащабна чистка и тройна оферта до Атлетико през януари

Тази зима ще има сериозни промени в Манчестър Юнайтед, твърдят британските медии.

Според информациите, дошлият това лято наставник Жозе Моуриньо иска да се освободи от капитана Уейн Рууни, крилото Мемфис Депай и халфовете Морган Шнайдерлин, Хенрик Мхитарян и Бастиан Швайнщайгер.

Петимата получават високи заплати, а не влизат в дългосрочните планове на Специалния.

31-годишният Рууни все по-често е на резервната скамейка, докато Депай се появи в едва четири мача от Висшата лига до този момент.

22-годишният холандски национал бе привлечен от своя сънародник Луис ван Гаал, но така и не успя да оправдае очакванията, макар все още да носи екипа с емблематичния номер 7 на "Олд Трафорд".

Интерес към Депай вече бе заявен от мениджъра на Евертън, който също е холандец - Роналд Куман, докато Морган Шнайдерлин е желан от Милан.

27-годишният френски национал също бе взет от Ван Гаал срещу 24 млн. паунда, платени на Саутхемптън, а сега е оценяван на 14 милиона.

Със свободен трансфер пък се очаква да си тръгне изпадналият в немилост Бастиан Швайнщайгер. Германецът е на 32 години и според слуховете реди трансфер в САЩ, тъй като все още не е дебютирал дори при Моу.

Привлеченият това лято Хенрик Мхитарян пък е разочаровал португалеца, който даде 42 милиона евро на Борусия, а сега от Дортмунд са готови да вземат 27-годишния арменец под наем.

Ако успее да се раздели с тези футболисти, Моуриньо вече има готов списък с трансферни цели.

Три от тях играят в Атлетико Мадрид, а именно Антоан Гризман (25 г.), Хосе Хименес (21) и Яник Караско (23), като се очаква Жозе да прати оферта за триото през зимата, за да разбере дали „дюшекчиите” са склонни да продават.

Ако ли не, той следи изявите още на Хамес Родригес (Реал Мадрид, 25 г.), Брума (Галатасарай, 22) и Виктор Линдельоф (Бенфика, 22). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки