В дерби с красиви голове и драма до последно - равенство между Милан и Интер (ВИДЕО)

Иван Перишич донесе точката за „нерадузрите” с гол в добавеното време

В дерби с красиви голове и драма до последно - равенство между Милан и Интер (ВИДЕО)

Милан и Интер предложиха истински спектакъл в дербито от 13-ия кръг на Серия А. Двубоят на пълния „Сан Сиро” завърши при резултат 2:2. Испанският футболист на домакините в срещата - Сусо – се разписа на два пъти, а Иван Перишич оформи равенството с гол секунди преди последния съдийски сигнал.

 

„Росонерите” заеха третото място с 26 точки. „Нерадзурите” са девети с 18 точки. На върха е Ювентус с 33.

 

Преди началото на мача феновете на Милан направиха мащабна хореография, посветена на собственика Силвио Берлускони. На специален банер Берлускони бе изобразен с трофеи, които отборът е спечелил по време на неговото управление. Отборът печели общо 28.

 

През първото полувреме отборът на Интер владееше инициативата и създаде повечето опасни положения. Пред хърватския национал Иван Перишич се откриха три отлични възможности, но той не успя да се възползва.

 

На фона на по-активната игра на „нерадзурите” в 43-ата минута Милан излезе напред в резултата. Сусо накара феновете на Милан да избухнат с красив гол. Той получи топката от Бонавентура, влезе в наказателното поле, финтира Ансалди и с удар към далечния ъгъл не остави шансове на вратаря Ханданович.

 

В началните минута на второто полувреме, Бонавентура бе много близо до втори гол. Той шутира, но след рикошет в краката на ДАмброзио топката излезе в ъглов, като премина опасно близо до гредата.

 

В 53-ата минута Антонио Кандрева изравни след топовен удар, който не остави шансове на Джанлуиджи Донарума. Играчите на Милан имаха претенции, че точно преди гола е имало тъч в тяхна полза, а не за „нерадзурите”. Именно след изпълнение на страничното хвърляне се стигна до гола.

 

След пет минути Сусо вкара втория си гол и върна преднината на „росонерите”. Испанецът финтира Жоао Марио в наказателното поле след пас на Карлос Бака и технично търкулна топката покрай Ханданович.

 

До края на дербито отборът на Интер се хвърли в атака и принуди на няколко пъти Донарума да се намесва решително. Перишич можеше да изравни в 67-ата минута, но ударът му мина покрай лявата греда.  Вратарят се хвърли, но не успя да стигне до топката.

 

В третата минута на добавеното време именно хърватинът попадна в прегръдките на съотборниците си, като успя да изравни. Той засече центриране от близо и преодоля Донарума. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки