Юнайтед взе поправителния срещу Уест Хем и се класира за полуфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" се наложиха с 3:1 над „чуковете“ след като двата тима не се победиха четири дни по-рано за първенството

Юнайтед взе поправителния срещу Уест Хем и се класира за полуфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите в турнира за Купата на лигата, след като се наложи с 4:1 над Уест Хем на „Олд Трафорд“.

 

Двата тима се изправиха за втори път един срещу друг в рамките на четири дни, тъй като миналата неделя завършиха наравно 1:1 на същия стадион, но в шампионатен двубой.

 

„Червените дяволи“ откриха резултата чрез Златан Ибрахимович във втората минута, но в 35-ата бившият играч на Юнайтед Ашли Флетчър изравни. Два гола на Антони Марсиал в 48-ата и 62-ата минута обаче дадоха солидна преднина на момчетата на Жозе Моуриньо, който пък не бе на скамейката поради наказание. В самият край на срещата Ибрахимович оформи крайния резултат.

 

За разлика от предния двубой между двата отбора, този път домакините откриха резултата още във втората минута след отлична триходова комбинация. Уейн Рууни изведе чудесно Мхитарян в наказателното поле, а арменският полузащитник върна технично с пета за Златан Ибрахимович. Останал очи в очи със стража на „чуковете“, нападателят не сбърка и изведе своя тим напред в резултата.

 

Последва период, в който „Червените дяволи“ тотално доминираха над своя съперник, но не съумяха да се възползват от игровото си преимущество. 

 

Вместо това Уест Хем съумя да се върне по най-добрия начин в мача. В 35-ата минута Ашли Флетчър се разписа срещу бившия си клуб. Дмитрий Пайе стреля коварно от границата на наказателното поле и Де Хеа не се намеси по най-добрия начин. Стражът на Юнайтед изпусна топката пред себе си, за да може тя да стане лесна плячка за 21-годишния футболист, който я довкара в мрежата за 1:1.

 

Домакините започнаха страхотно второто полувреме и в 48-ата минута отново ликуваха след нова асистенция на Мхитарян, който този път намери Антони Марсиал и последният се разписа от близко разстояние.

 

В 61-ата минута мощен удар на Златан Ибрахимович от статично положение, намери пролука през стената и затрудни максимално Адриан, но вратарят на „чуковете“ все пак закова топката на голлинията.

 

Минута по-късно обаче Манчестър направи още по-комфортна преднината си след нова чудесна триходова акция. Този път Ибрахимович комбинира с Валенсия, който с перфектно центриране отдясно намери Марсиал и за него остана най-лесното – да вкара отблизо за 3:1.

 

Главният рефер на срещата Майк Джоунс ощети домакините в 76-ата минута, когато трябваше да отсъди дузпа в тяхна полза заради удар без топка срещу Рууни в наказателното поле. Сигнал от арбитъра обаче не последва и той си навлече гнева на капитана на Юнайтед, който вече бе санкциониран с жълт картон за изпускане на нерви.

 

В 81-ата минута Ибрахимович можеше да се разпише за втори път, но добре насочения му удар от малък ъгъл бе отразен с вещина от Адриан.

 

Пет минути по-късно пък Бастиан Швайнщайгер, който нямаше записана нито една игрова минута от средата на месец март, замени Антони Марсиал и получи одобрителни аплодисменти от публиката.

 

Фегули имаше две страхотни възможности да върне едно попадение в продължението на срещата, но и двата му удара преминаха встрани от вратата.

 

Секунди преди последния съдийски сигнал Ибрахимович оформи крайния резултат, след като получи подаване отляво от Ерера и с мощен удар порази мрежата зад Адриан.

 

По този начин тимът на Манчестър Юнайтед очаква следващия си съперник в надпреварата, който ще стане ясен от жребия по-късно тази вечер. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки