Митинг за стадион "Черноморец" събра известни лица в Бургас

Кметът на Бургас обеща да се включи в акцията за спасяването на спортния обект

Митинг за стадион "Черноморец" събра известни лица в Бургас

Първи митинг за спа­сението на стадион „Черноморец" се про­веде вчера. Организа­торите увериха, че ще има и последващи та­кива, при далеч по-се­риозна посещаемост, ако нищо не се проме­ни около съоръжението в кв. „Акациите". На вчерашния присъства­ха около 100-ина души. Той започна в 10 ч. пред сградата на Об­щина Бургас и продъл­жи около час. В нача­лото му присъстваха и кметът на Бургас Дими­тър Николов, председателят на комисията по спорта Калчо Белов и началник отдел „Спорт" Веселина Деведжиева.

Най-колоритната и неочаквана фигура, ко­ято се появи, беше бившият президент на ФК Черноморец Ивай­ло Дражев. Освен него бяха забелязани още селекционерът на Бъл­гария U19 Ангел Стой­ков, Тома Томов, Тодор Райков, Диян Петков, Слави Костенски и много легенди на „аку­лите".Це­лият отбор на Черно­морец 1919 U15 също беше на митинга, както и фенове на Черномо­рец.

„Преди 12 години ка­зах, че ще се стигне дотук. Това беше една организирана атака срещу клуба - да го унищожат, да открад­нат стадиона и да го застроят. Атаките не са от сега, от 2000 г. са още. Едни се опитваха да не ни дадат лиценз - видяхте докъде стигнаха. Стадион „Чер­номорец", Колодрума - това са една купчина сделки на Община Бургас за които правораздавателните органи трябва да си влязат в ролята. За отнетата ми кон­цесия на стадиона мисля, че на всички е ясно - има решение ВАС. Но кой гледа кон­цесия? Те, за да избег­нат концесионните до­говори, апортираха стадиона в едно фалшиво дружество -ПСФК. В момента то е обявено в несъстоятелност, за да може ста­дионът да стане разменна монета за т. нар. соб­ственици. В продъл­жение на 10 години имаме една пълна безотговорност и незаин­тересованост. Много виновни има", заяви Ивайло Дражев.

Той е категоричен, че актуването на ст. „Черноморец" от пуб­лична общинска в час­тна общинска собстве­ност е абсолютно неза­конно.

„Може в момента, в който се стигне до ОС на дружеството, Общи­на Бургас да оспори всички тези фиктивни задължения към фир­ми, с които са свързани лицата, на които е по­дарен стадионът, които го разрушиха и не са сложили едно болтче на него. Аз 6 години съ­бирах гвоздейче по гвоздейче, винкел по винкел - да направим стадион, да сложим се­далки. После гледам снимки на стадиона и как се хвалят с чужда пита. В момента там няма нищо. Стадионът може да бъде спасен. Аз съм предложил ня­колко решения на кме­та Димитър Николов. Но не мога да разбера, защо не се прави ни­що. Едното е обезсил­ване на решенията на Общински съвет, които са незаконосъобразни. Има правни процедури, които са съвсем еле­ментарни. Защо е в не­състоятелност дружес­твото, което не е оставило нищо на този ста­дион?", добави бивши­ят концесионер на ста­дион „Черноморец".

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки