Лудогорец по-скъп с 11 млн. евро

Най-скъпите играчи на „орлите“ са Клаудиу Кешеру и Джонатан Кафу, при датчаните е централният защитник Окоре

Лудогорец по-скъп с 11 млн. евро

„Лудогорец“ струва с 11 милиона евро повече от „Копенхаген“. Двата тима се изправят един срещу друг в дуел на 1/16 финалите в Лига Европа, пише вестник "Труд".

 

Според сайта „Трансфермаркт“ тимът от Разград струва точно 43,83 млн. евро, докато датският отбор е на стойност 32,71 млн. евро. Съвсем очаквано най-скъпите играчи на „орлите“ са Клаудиу Кешеру и Джонатан Кафу. Двамата струват по 4 млн. евро. В това отношение обаче „Копенхаген“ има предимство. Йорес Окоре, централен защитник на тима, е оценяван на 4,5 млн. евро. Именно бранителят има главна заслуга за малкото допуснати голове в групите на Шампионската лига.

 

„Копенхаген“ бе с най-добрата защита след като получи едва две попадения в 6 мача. В група с „Порто“, „Лестър“ и „Брюж“, противникът на „Лудогорец“ завърши трети с 9 точки и продължи участието си в Лига Европа. В своите срещи в най-комерсиалния клубен турнир „Копенхаген“ направи 1:1 и 0:0 с португалците, завърши 0:0 и 0:1 с „Лестър“, но победи белгийците на два пъти – с 4:0 и с 2:0. Резултати, които респектират. Това признаха и от Разград.

 

Двата отбора ще се срещнат за първи път помежду си, но в състава на датчаните има играч, който няма добри спомени от срещи с „Лудогорец“. Това е Матиас Йоргенсен, който е бивш играч на ПСВ. През сезон 2013/2014 шампионът на България участва в групите на Лига Европа и на два пъти победи холандците с по 2:0.

 

„Копенхаген“ може би ще бъде разклатен за мачовете с „Лудогорец“. Причината, е че капитанът на датчаните Томас Дилейни напуска. Полузащитникът, който има впечатляваща визитка със спечелени 4 титли на Дания и 3 купи на страната, както и над 170 мача за отбора, вече е договорен за „Вердер“. Дилейни има предварителен контракт с германския тим, който влиза в сила през януари.

 

Сблъсъците между „Лудогорец“ и „Копенхаген“ са на 16 и 23 февруари. В първия мач „орлите“ са домакини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки