11 детски градини се включват във II Коледен турнир на „Дракончетата“

Надпреварата стартира на 17 декември, събота, с отбори от 11 детски градини, в които амбициозният проект развива футбол

11 детски градини се включват във II Коледен турнир на „Дракончетата“

Второто издание на Коледния турнир на ДФШ „Дракончета“ ще се проведе през почивните дни в зала „Дунав“ в Русе.

 

Надпреварата стартира на 17 декември, събота, с отбори от 11 детски градини, в които амбициозният проект  развива футбол.

 

След напрегнати квалификации преди седмица в основната схема попаднаха най-добрите тимове на „Снежанка“, „Червената шапчица“, „Детелина“, „Здравец“, „Русалка“, „Пинокио“, „Незабравка“, „Зорница“, „Чучулига“, „Пролет“ от Русе, „Райна Княгиня“ от Мартен, както и връстниците им от отбора на ФК „Дунав“ до 7 г.

 

Те ще бъдат разделени в 4 групи от по 3 отбора. Първенците от тях ще се срещнат в полуфинали и финали, които са предвидени за 18 декември, неделя.

 

Припомняме, че програмата за развитие на футбола, кръстена Детска футболна школа „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г., като благодарение на нея възпитаници на детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти. Изградени бяха и специални игрища.

 

Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК „Дунав“ да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така „Дракончета“ работи изцяло за представителния фитболен клуб на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на неговите специалисти и да получат поле за изява на по-високо ниво.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки