Сензациите в пресата: Заради съмнения в черно тото дадоха мач на ЦСКА-София на УЕФА

И още: "Локо София взима ляв бек на Левски", "Левски преговоря с десен бек от Чехия"

Сензациите в пресата: Заради съмнения в черно тото дадоха мач на ЦСКА-София на УЕФА

Сензациите в пресата от днес, сряда, 4 януари 2017 година:

 

"Меридиан мач": Заради съмнения в черно тото дадоха мач на ЦСКА-София на УЕФА

 

Мач на ЦСКА-София е докладван на УЕФА заради съмнения за черно тото. Тази информация обикаляше из интернет пространството в последните дни. Според нея е имало нереално високи залози за загуба на дубъла на „червените" при гостуването на Царско село в мач от Втора лига. Мачът се изигра в средата на декември и беше спечелен от Царско село, който е собственост на известния фен на ЦСКА Стойне Манолов, с 4:2.

 

Твърди се, че сигналът е подаден от асоциацията фе-дербет, която е алармирала специалната комисия в УЕфА. Оттам са изпратили съответно писмо до колегите си от БФС. Очакванията се в първите работни дни на новата година представители на двата клуба да бъдат привикани в централата, управлявана от Борислав Михайлов.

 

От БФС не потвърдиха пред „Меридиан Мач" за подобен сигнал, но нямаше и категорично отричане на информацията.

 

Иначе победата на Царско село над дублиращия отбор на ЦСКА-София беше повече от очаквана, след като в състава на „червените" нямаше нито един познат футболист, а беше изграден от 17-18-годишни юноши.

 

"Тема спорт": Локо София взима ляв бек на Левски

 

Локомотив София ще привлече ляв бек на Левски. Става въпрос за 20-годишния Мики Орачев. Бранителят ще бъде преотстъпен на столичните железничари. През есента Орачев записа само 3 мача за сините в Първа лига. Самият играч не е имал нищо против да отиде да трупа игрови опит във втория ни ешелон. Двата клуба също са на финалната права на разговорите за преминаването на защитника в "Надежда". Локомотив планира да използва Мики Орачев на малко нетипична позиция. Отборът го гласи за външен или дефанзивен халф, тъй като за момента си има играч на неговото място - Денис Пидев.

 

Още поне трима се очаква да са новите попълнения в Локомотив София тази зима. На този етап обаче клубът не е подписал официално с нито един от набелязаните. Ясно е само, че халфът Александър Манолов ще се завърне в родния си тим.

 

Червено-черните търсят подсилване за пролетта във всички линии, като единствено няма да привличат нов вратар.

 

Локо Сф ще започне подготовка за пролетния полусезон на 11 януари в София, а на 23-и предвижда да замине на лагер в Сандански. Там железничарите ще останат поне до края на месеца в зависимост и от атмосферните условия.

 

Още преди това обаче столичани ще изиграят у дома първата си контрола, а съперник ще бъде Хебър Пз - на 21 януари.

 

Ако лагерът в Сандански се осъществи, то проверките за Локо Сф там ще бъдат срещу Германея Сапарева баня на 25-и, както и срещу Ботев Bp на 28-и. За 31-ви също е предвидена контрола, но не е намерен все още съперник. Сигурна е след това контролата срещу Миньор Пк, като ще се уточнява мястото на провеждането й. На 11 или 12 февруари Локо Сф и Левски имат принципна уговорка за спаринг. Червено-черните ще приключат проверките с мач на 18 февруари почти сигурно срещу Сливнишки герой. 

 

"Тема спорт": Левски преговоря с десен бек от Чехия

 

Десен защитник от Чехия е най-актуалната опция в зимната селекция на Левски. Футболистът е свободен агент. Става дума за 25-годишния Давид Яблонски. Исполинът, който впечатлява с ръст от 190 сантиметра, досега е бил състезател на руския Том (Томск). Той е играл и като централен защитник. 

 

Преди да отиде в Русия, бранителят е играл единствено в чешкото първенство с екипите на Теплице, Усти над Лабем и Баник (Соколов). В преговорите от страна на Левски е включен Роман Прохазка, който е в ролята на преводач. 

 

Яблонски е харесан от "сините" след препоръка на посредника Тодор Йонов, докарал на "Герена" и Франсис Нар, който също дойде от първенството на Чехия. За него "сините" платиха 200 хиляди долара на Баник (Острава).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки