Сензациите в пресата: ЦСКА-София се съветва с Мъри за новите

И още: "Левски зачеркна португалския списък на Чиликов", "Задава се люта битка за вратарския пост в Лудогорец"

Сензациите в пресата: ЦСКА-София се съветва с Мъри за новите

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 9 януари 2017 година:

 

"Меридиан мач": ЦСКА-София се съветва с Мъри за новите 

 

За зимната селекция на ЦСКА-София решаваща дума ще има... Станимир Стоилов, научи „Меридиан Мач". Мъри обаче не е пряко ангажиран с трансферите на „Армията", а просто коментира набелязаните чужденци с приятеля си Стамен Белчев, който наскоро бе утвърден за треньор на „червените". Двамата са много близки още от периода, който са играли заедно в Хасково, а след това Мъри Стоилов е помагал и в треньорската кариера на Белчев.

 

Основната двигателна сила на селекцията на ЦСКА-Со->ия е главният мениджър Стойчо Стоилов, но всяко негово предложение се коментира от шефовете на клуба, като думата има и треньорът Стамен Белчев, който най-добре знае на кои позиции трябва да подсили отбора си.

 

Треньорът се допитвал за мнението на Станимир Стоилов, който има наблюдение върху много от актуалните футболисти на пазара, тъй като самият той търси постоянно подходящи играчи за своя Астана.

 

„Червените" няма да правят мащабна селекция през зимата заради по-малките възможности на пазара, но ще се опитат да оправят някои грешки от лятото, когато бяха привлечени много португалци, повечето от които не оправдаха доверието. Със сигурност ще бъдат търсени нови попълнения и на позициите десен защитник и вътрешен халф заради сигурното напускане на Станислав Манолев и Борис Галчев.


"Меридиан мач": Левски зачеркна португалския списък на Чиликов

 

Левски е зачеркнал трансферния списък на Георги Чиликов. Играчите, набелязани от скаута на “сините“ по време на обиколката му в Португалия, са се оказали прекалено скъпи и няма как да бъдат привлечени на “Герена”. 

 

Както е известно, малко след като пое поста от Андрей Желязков, Чиликов тръгна на лов за играчи из Европа. Най-много време той прекара в Португалия, но това бе около европейската титла на родината на Еузебио, Моуриньо и Роналдо. Това е вдигнало допълнително цените на всички играчи в страната. 

 

След като са разгледали всички набелязани от Георги Чиликов, на “Герена” са установили, че те имат нужните качества, за да вдигнат класата на отбора. Проблемът обаче е, че струват баснословни суми, каквито не са по силите на “сините“ в момента. 

 

Всичко това е накарало шефовете и треньора Елин Топузаков да се насочат към други варианти, които в началото са били резервни. Хубавата новина е, че разговорите вървят добре и се очаква съвсем скоро на “Герена” да пристигне втори нов след Амаду Сукуна. 

 

"Тема спорт": Задава се люта битка за вратарския пост в Лудогорец

 

Вратар номер едно в България за 2016-а и футболист №3 за миналата година Владислав Стоянов може да седне на пейката на Лудогорец през пролетта. Причината - с привличането на бразилския страж Ренан дос Сантос конкуренцията при разградчани става повече от жестока. Освен със Стоянов и Ренан, новият треньор на вратарите Бернд Дреер ще разполага и с канадския национал Милан Борян.

 

С оглед факта, че договорът на Владислав Стоянов изтича през лятото, най-логичното нещо е той да остане резерва. На стража е предложен нов контракт, но едва ли ще се стигне до неговото подписване и така през лятото той ще напусне като свободен агент. В момента към него има интерес от белгийски и турски отбор. Самият факт, че бе привлечен Ренан, означава, че Стоянов едва ли ще остане след края на сезона. Не е изключено родният национал да бъде продаден през тази зима, но за момента ръководството не е получило задоволителна оферта. Шефовете на Лудогорец са му поставили цена от 1,5 милиона евро, която би спряла доста клубове с оглед факта, че от лятото може да го привлекат без пари. Владислав Стоянов е в плановете и на ЦСКА, като самият той обяви, че поканата на Гриша Ганчев го ласкае.

 

Очаква се по време на зимната подготовка в Турция Дреер да залага основно на Милан Борян и Ренан, като от тях ще се избира кой да пази в мачовете с Копенхаген от 1/16-финалите за Лига Европа на 16 и 23 февруари. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки