"Жълтата подводница" не успя да изплува за Купата на краля (ВИДЕО)

Реал Сосиедад изхвърли Виляреал след реми, Алавес надлъга Супер Депор след две ремита, а Алкоркон направи голям обрат

"Жълтата подводница" не успя да изплува за Купата на краля (ВИДЕО)

Виляреал отпадна от турнира за Купата на Испания след 1:1 у дома срещу Реал Сосиедад в реванша от осминафиналите. Баските биха с 3:1 у дома в първата среща и стигнаха до четвъртфиналите с общ резултат 4:2.

На „Ел Мадригал” „подводницата” имаше нужда от чиста победа с два гола, но плановете бяха разбити още в 15-ата минута. Центриране отдясно стигна до Микел Оярсабал, който с късмет се озова на стрелкова позиция и  през крака на Рукавина матира Серхио Асенхио в далечния ъгъл за 1:0.

В последната минута на първата част Никола Сансоне завъртя отлично над стената от фаул, Херонимо Рули изби, но Роберто Сориано с лекота довкара на празна врата – 1:1.

След паузата Фран Ескриба пусна на терена Алешандре Пато, Джонатан Дос Сантос и Тригерос, но това не помогна за нови голове.

Напротив, Реал Сосиедад изпусна 2-3 отлични възможности на контри, а в 89-ата минута Сансоне от домакините беше изгонен с директен червен картон и Виляреал приключи безславно за Купата.

Алавес издържа почти цяла втора част с 10 души за 1:1 у дома срещу Депортиво Ла Коруня, което го класира напред заради 2:2 в първия мач и повече голове на чужд терен.

Едгар Мендес зарадва почти 18 000 на стадиона с гол в 45-ата минута, но второто полувреме започна с втори жълт картон за французина Тео Ернандес и Алавес остана с 10 човека.

Супер Депор имаше нужда от два гола, за да продължи напред и централният защитник Алехандро Арибас изравни в 62-ата минута.

В следващия половин час обаче галисийците така и не намериха начин да отбележат задължителния втори гол и отпаднаха болезнено след две ремита.

Алкоркон губеше на почивката, но обърна Кордоба като гост и след 2:1 спечели втородивизионната битка за място на четвъртфинал.

Италианският нападател Федерико Повакари изведе домакините от Кордоба напред в 9-ата минута след 0:0 в първата среща.

Алкоркон, който през 2009-а хвърли истинска бомба, когато смаза Реал Мадрид с 4:0 и го отстрани, намери сили за нов знаменит мач и направи пълен обрат. Давид Родригес изравни в 51-ата минута, а Иви в 68-ата прати Алкоркон напред.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки