Лацио приземи Интер и го изхвърли от Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Впечатляващата серия от победи на миланския гранд приключи на Сан Сиро в 1/4-финалите за Купата

Лацио приземи Интер и го изхвърли от Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лацио надделя над Интер като гост с 2:1 и елиминира нерадзурите от Купата на Италия, с което намери място на 1/2-финалите в турнира.

Два гола до 56-та минута и червен картон на Миранда помогнаха на лациалите за успеха и макар също да останаха с 10 човека в период от мача, получиха само едно попадение в мрежата си.

Интер започна много по-добре срещата и натика лациалите в тяхното наказателно поле, като Перишич, Банега и Кондобия записаха удари по посока на Маркети още до 16-та минута. Въпреки това, Лацио откри първи резултата чрез Фелипе Андресон. Бразилският плеймейкър засече центриране отляво и отклони топката към далечния ъгъл, оставяйки Ханданович безпомощен.

След гола си гостите се понесоха на крилата на ентусиазма и малко след 30-та минута поставиха стража на Интер под обсада, като само липсата на шанс лиши Уесли Хьод, Чиро Имобиле и отново Андерсон от гол.

На почивката Стефано Пиоли използва две от трите си смени, пускайки Мауро Икарди и Жоао Марио в игра.

Това не помогна особено на домакините и в 55-та минута Миранда бе изгонен с директен червен картон за нарушение в наказателното поле. Лукас Билия реализира дадената дузпа и покачи на 2:0.

След 60-та минута Интер се активизираха сериозно и в рамките на три минути отправиха четири опасни удара към вратата. В 76-та минута пък Стефан Раду също бе изгонен, след като получи втори жълт картон. Това даде още повече шансове на домакините и в 84-та минута Марсело Брозович намали с глава след като Перишич точно върна топката към дузпата при центриране.

Въпреки численото си равенство и натиска на Интер, до изравняване не се стигна. Лацио елиминира нерадзурите от турнира и се класира на третия си полуфинал за Купата в последните пет години. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки