Даниел Генов: Няма за какво да съжалявам, щом се прехранвам с футбол

"Монтана има сили да бие Лудогорец, бих играл за клуба и във Втора лига"

Даниел Генов: Няма за какво да съжалявам, щом се прехранвам с футбол

Даниел Генов дълго време бе считан за един от най-големите таланти в родния футбол. С екипа на локо (Сф) направи истински фурор, а след това започна силно и в Ботев. През този сезон той стигна до Монтана, последният тим в класирането на Първа лига. Именно Генов е едно от оръжията, на които най-много се разчита за обрат в първенството и оцеляване в елита. Дни преди първия мач тази пролет у нас -отложения за тази неделя двубой от 17-ия кръг с Лудогорец, Дани Генов даде интервю за вестник „Меридиан Мач". Ще стигне ли класата на Монтана за оцеляване, могат ли да бият евробоеца ни Лудогорец, както и къде допусна грешки в кариерата си един от големите ни таланти - четете в следващите редове.

 

- Дани, доста тежка бе зимата. Успя ли Монтана да се подготви добре в тези сурови условия?

 

- Направихме отлична подготовка. Уверен съм в силите на отбора и в това, че сме се подготвили, както трябва. Треньорите също са много доволни от свършеното. В началото бе по-сложно, защото бе много студено. Тренирахме на изкуствен терен, влизахме във фитнеса, но след това отидохме в Алания. Там условията, осигурени от ръководството, бяха прекрасни. Хубав хотел, добри терени, съперници, контроли. Всичко бе на ниво.

 

- Като гледаме списъка със селекция във всички клубове, при вас той е сред най-дългите. Можеш ли да гарантираш на фенове-те, че сте успели да се сработите и ще сте по-силни през пролетта?

 

- Смятам, че сме направили силен и хомогенен отбор,които ще се развива още. Лошото е, че и през лятото дойдохме много нови момчета, 7-8 чужденци, а с толкова промени е трудно да се обиграем бързо. Направихме обаче силни мачове в контролите, които ми дават вяра, че ще сме силни в двубоите.

 

- Кметът на града Златко Живков ви поздрави преди вчерашната тренировка. Какво ви каза той?

 

- Поздрави ни за добрата подготовка, която сме направили и ни пожела успех в мачовете.

 

- Един от големите ви проблеми през есента бе фактът, че не домакинствате на собствения си стадион „Огоста", а в Ловеч. Ще се оправи ли скоро този проблем?

 

- Надявам се, че скоро ще се оправи, но това го знае ръководството - дали ще се върнем бързо на „Огоста" или ще продължим да играем в Ловеч. Иначе със сигурност това ни попречи доста. Смятам, че Монтана щеше да вземе много повече точки, ако бяхме играли на „О-госта". Там се гостува много трудно. Изпитах го с екипите на Пирин, Локо (Сф) и Ботев. Хората в града обичат футбола и правят атмосферата отлична.

 

- Откривате футболната пролет срещу Лудогорец на „Васил Левски". Да играете на Националния стадион си е по-скоро дивидент за „орлите", които няма да пътуват много преди мача с Копенхаген на същия терен. За вас по-добре ли е да е играете в София вместо в Ловеч?

 

- Аз лично съм радостен от факта, че ще играем в София. Там теренът е прекрасен - това е най-добрият стадион. Със сигурност на нас няма да ни попречи мястото на провеждане на срещата. Важно е да играем добре.

 

- Няма какво да се лъжем - вие сте тотален аутсайдер в този двубой. Можете ли да измъкнете нещо?

 

- Разбира се. Оптимист съм, че можем да спечелим срещата. Ще се опитаме да се противопоставим на Лудогорец, които са най-силния тим у нас. Тази среща е битка както за трите точки, които ние преследваме във всеки мач, така и за самочувствие.

 

- Очакваш ли някакво подценяване, след като мачът на „орлите" с Копенхаген е само след четири дни?

 

-- Не вярвам да има подценяване. А и аз гледам само моя отбор. Важно е ние да сме концентрирани и подготвени за срещата, не как ще излезе Лудогорец.

 

- Оптимист ли си за представянето на Лудогорец срещу Копенхаген?

 

- Оптимист съм. Впечатлен съм от всичко, което Лудогорец показва в Европа не само тази година, а и в последните няколко. Пожелавам им успех и вярвам, че могат да отстранят Копенхаген в Лига Европа.

 

- По време на подготовката хвърляше ли по едно око на отборите, които са около вас в класирането?

 

- Разбира се, че следя новините и какво се случва в другите отбори. Не съм гледал обаче нито минута от мачовете на тимовете около нас в Алания. Не успях да видя нито Ботев, нито Славия. Но треньорите са се подготвили и когато трябва, ще ни запознаят с качествата на съперниците ни.

 

- По ирония на съдбата всички твои бивши клубове изживяха финансова или някаква друга криза. И локо (Сф), и Ботев, и Пирин...

 

- Май така се получава. Макар че за пари не знам как стоят нещата, защото не съм в нито един от тези клубове в момента. Но следя всичко. В Локо (Сф) съм изкарал някои страхотни моменти, най-добрите ми години във футбола. От Ботев също пазя отлични спомени. Пирин също ми е на сърце.

 

- Като казахме „пари", в Монтана всичко наред ли е в това отношение?

 

- Поне откакто аз съм тук, всичко е наред. Имаме необходимите условия за подготовка, тренировки. За заплати няма какво да говоря - всичко се получава навреме, докато в доста други клубове възнагражденията се бавят постоянно. Няма от какво да се оплача.

 

- Каза, че Локо (Сф) ти е много на сърце. Вярваш ли, че клубът тръгна по правилния път - от селските групи, а не като ЦСКА - през сливания, припознавания и т. н...

 

- Специално за Локо (Сф) това беше най-правилното решение. след като веднъж клубът бе изпаднал в такава ситуация. Трябваше да се направи много с базите, с школата. Преди ситуацията бе различна - тогава имахме силен отбор, който биеше наред в „А" група, но пък нямахме толкова добра школа. Сега се обръща внимание на базата, на талантите, на всичко. Вярвам, че Локо (Сф) ще се върне по-силен там, където му е мястото.

 

- Пожелаваме ти да оцелеете, но в момента сте последни и шансът да изпаднете не е никак малък. В случай че това се случи, би ли играл за Монтана и във Втора лига?

 

- Щастлив съм, че съм в Монтана. В момента мисъл за изпадане не ми минава изобщо през главата. Искам да играя силно и да помогна на тима да оцелее, а след това ще видим какво ще се случи. Договорът ми е до лятото, така че тогава каквото и да се е случило в шампионата, ще седнем и ще говорим с ръководството какво ще предприемаме оттук-нататък. Дали бих играл за Монтана и във Втора лига? Защо не, щастлив съм да съм тук. Сега обаче е важно да оцелеем.

 

- Ти дълго време бе считан за един от най-големите таланти у нас. После обаче сякаш дойде спад в кариерата ти. Какво се обърка, съжаляваш ли за нещо?

 

- Обичам да си планирам всичко в живота и футбола и да, мога да призная, че някои неща не ми се развиха така, както искам. Не съжалявам обаче за нищо, щом си изкарвам прехраната с футбол. Това е нещото, което обичам най-много, така че съм щастлив.

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки