Черно море и ЦСКА в директен сблъсък за третото място

Мачът в Каварна е от 12:30 часа

Черно море и ЦСКА в директен сблъсък за третото място

Ще донесе ли пролетта ново начало за ЦСКА?

В първия си официален мач за 2017 г. армейците ще опитат да се отърсят от анемичното есенно представяне.

Черно море обаче също е с изявени амбиции в първенството и задачата на ЦСКА в Каварна няма да е никак лека.

Мисията на армейците ще е да разбият сейфа на водения от Георги Иванов-Гонзо отбор. ЦСКА като че ли постепенно започна да избистря своето лице, но днешният мач ще даде отговор дали в действителност е настъпила промяна, или непостоянството от есента ще продължи.

Столичани имат за цел през пролетта изкачването с поне една позиция по-напред в класирането. Двубоят е и важен в битката на Черно море за Топ 3 - варненци са 4-ти на три точки от днешния си съперник и неведнъж изявиха апетити към челната тройка.

ЦСКА ще заложи на контрол върху топката и активно експлоатиране на фланговете -два елемента, които треньорът Стамен Белчев изповядва като свое верую. Слабото място на Черно море е набелязано по дясното крило - като ляв бек ще играе 20-годишният Мартин Костадинов, който има само 5 мача в Първа лига, а номиналната му позиция е на десния фланг. Отделно червените ще трябва да поставят под напрежение експерименталната защита на моряците.

Чехът Сукуп ще играе отдясно, а и двамата централни бранители са преквалифицирани - Стефан Станчев от бек и Тодор Паланков от опорен халф.

Очаква се Гонзо да наблегне на подчертано дефанзивната игра, както бе и на "Армията". Тогава Черно море загуби с 0:1, но допусна гола едва секунди преди последния съдийски сигнал.

Както тогава, така и сега варненци ще разчитат осезаемо на контраатаки и на грешки в защитата на ЦСКА. Тя показа, че именно при такива ситуации не е концентрирана, като допусна груби пропуски в зимните контроли, и Черно море се надява да се възползва от тези пробойни.

Двама нови играчи ще направят дебют за ЦСКА като титуляри - централният защитник Николай Бодуров и нападателят Фернандо Каранга. 

За Черно море пък в стартовите 11 ще попаднат три попълнения - вратарят Войтех Шром и офанзивните халфове Борислав Балджийски и Хосе Лопес-Пируло. Отделно от пейката първи минути ще чакат Хлупик за домакините и Кубемба за гостите.

В лагера на моряците проблемите са добре известни - основните бранители Пламен Николов и Михаил Венков са контузени, а Даниел Георгиев е наказан. Траян Траянов все пак попадна в групата, но почти сигурно ще е резерва. В списъка на Гонзо влезе и 17-годишният Румен Касабов.

Ключов днес ще се окаже дуелът между вътрешните халфове на двата тима. Варненци разполагат с опита на Георги Илиев и направилия силна есен Александър Цветков. Армейците пък разчитат на енергията и постоянството на по-младите Пинто и Бумал.

За ЦСКА на върха на атаката ще оперира бразилецът Фернандо Каранга. Зимното попълнение направи силен мач срещу Шкендия (8:1) и варненци ще му отделят специално внимание. Крилата Кулма и Арсенио са по-предвидими, а като че ли разковничето ще е представянето на плеймейкъра Руй Педро. Той показа отлична форма в контролите, стана голмайстор в тях, въпросът е дали това ще е фойерверк, или ще затвърди представянето си и в официалните мачове.

Наказан е Чорбаджийски, а все още невъзстановеният Манолев ще бъде заменен по десния бек от Александър Дюлгеров. Рафа Перес и Бодуров ще си партнират в центъра.

И така заряд между двата отбора днес неминуемо ще има. Гонзо е вечен дразнител на ЦСКА, а моряците разполагат с опитни бойци като Паланков и Илиев, които да поведат останалите. Армейците пък са амбицирани да покажат, че онова 8:1 преди седмица не е случайност, а доказателство за новото лице на отбора. Дуелът обещава много битка, остава да видим дали ще има блясък.

Касите в Каварна отварят днес в 9:00 часа, а билетите са само по 4 лева.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки