Сензациите в пресата: Нов собственик от чужбина поема Ботев

ЦСКА взел 50 000 долара за Преслав, Йоргачевич губи най-много от орязаните премии на "Герена"

Сензациите в пресата: Нов собственик от чужбина поема Ботев

Сензациите в родната спортна преса на 22 февруари, сряда, 2017 година:

Меридиан мач: Нов собственик от чужбина поема Ботев


Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна.

Хронологията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов - Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев" притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийски води разговори за придобиването на ак­циите от новия собст­веник. В момента той е в чужбина за фи­нални разговори. Със сигурност става въп­рос за много сериоз­на фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стади­она и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хиля­дите привърженици.

Меридиан мач: Боян Йоргачевич е големият потърпевш от орязаните бонуси

На Общото събра­ние на акционерите стана ясно, че спорт­ният директор и съ­собственик на клуба Даниел Боримиров е направил няколко про­мени в начина на пре­миране на футболис­тите. Част от безумни­те клаузи, както ги на­рече Спас Русев, са за асистенции и сухи мрежи. Така най-ощетен от реформите е вратарят Боян Йоргачевич. През сезона до­тук той е записал 12 сухи мрежи в Първа лига, а като цяло често опазва вратата си без допуснат гол, откакто е на „Герена".

По отношение на асистенциите най- много има Антонио Аниете, който е запи­сал 5 на сметката си, както и 4 гола. Бабатунде Адениджи има огледални показатели - 4 асистенции и 5 го­ла. Трябва да се уточ­ни, че от началото на сезона Левски е с нова схема за премиране, която няма аналог в България и досега ни­кога не е прилагана на „Герена".

24 часа: ЦСКА прибрал $50 000 за Преслав

50 000 долара е платил на ЦСКА казахският „Ордабасъ" за централ­ния нападател Преслав Йорданов. Заплатата на Йорда­нов за 10 месеца е 100 000 долара, което е доста по­вече от това, което е по­лучавал през кариерата си.

Фернандо Каранга и Кевин Меркадо ще бъ­дат картотекирани за двубоя с „Берое" от след­ващия кръг на първен­ството. Те ще бъдат на разпо­ложение на Стамен Бел­чев, но той ще остави със сигурност извън състава един от двамата, защото продължава проблемът с прекалено много игра­чи извън ЕС.

От състава обаче е по-вероятно да отпадне Гу-ставо Кулма, който игра доста слабо срещу „Чер­но море", като явно иска да премине в „Милионариос" и в момента ЦСКА не го интересува толко­ва. Стамен Белчев има и проблем с многото на­ционали, които бяха по­викани за двустранната игра срещу младежите в сряда на стадион „Васил Левски". Така групата му е силно намалена.

ЦСКА ще открие база­та в Панчарево на 6 март с двубоя срещу „Левски" за купата на БФС.

Труд: Ботев преговаря с чуждестранен концерн

Президентът на „Ботев" (Пд) Ангел Палийски е започнал преговори с чуждес­транен концерн, който да стане мажори­тарен собственик на клуба и да се анга­жира с изграждането на новия стадион. Това признаха от „жълто-черния" тим часове след като стана ясно, че Георги Самуилов напуска „Ботев".

„Ръководството не спира да търси реше­ние на проблемите с натрупаните вътреш-нофирмени задължения и концесията на стадион „Христо Ботев" - декларираха от управата. - Клубът изказва огромна бла­годарност към г-н Георги Самуилов за оказаната финансова подкрепа в послед­ната година и половина."

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки