Левски се спъна и срещу Локо (ГО) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят завърши при равенство 1:1, срещата бе белязана от спорни съдийски решения

Левски се спъна и срещу Локо (ГО) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и Локомотив (Горна Оряховица) завършиха при равенство 1:1 в мач от 21-ия кръг на Първа професионална лига. „Сините” създадоха много положения, но ги пропуснаха. Главният съдия Стефан Апостолов направи няколко спорни отсъждания.

 

След края на мача феновете на Левски освиркаха футболистите. Около 2000 бяха заели местата си на „Виваков Арена Георги Аспарухов”.

 

Отборът на Елин Топузаков вече има 44 точки – на 9 зад Лудогорец, който ще играе срещу Верея в неделя.

 

 ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

През първото полувреме отборът на Левски играеше повече топката, но трудно намираше пролуки в защитата на Локомотив (ГО). Гостите удържаха на първоначалния натиск на „сините”, след което темпото на игра се поуспокои.

 

 

 

Двата отбора ди размениха само по едно опасно положение за цялата първа част. В 16-ата минута пред Амаду Сукуна се откри много добра възможност, която обаче пропиля с лека ръка. Той получи от Франсис Нар и, въпреки че бе оставен сам в наказателното поле, отправи слаб удар по земя, без да затрудни по никакъв начин вратаря Николай Банков.

 

Отговорът на „железничарите” бе хубава контраатака, при която Владислав Узунов се измъкна отдясно и отправи удар, отразен от Йоргачевич. Играчът на Локо (ГО) се опита да направи добавка, но прати в аут.

 

След почивката наставникът на Левски Елин Топузаков направи две смени – в игра влязоха Божидар Краев и Бабатунде Адениджи на местата на Франсис Нар и Амаду Сукуна. И в 47-ата минута Адениджи попадна в прегръдките на съотборниците си. Антонио Аниете центрира от пряк свободен удар и нападателят с гърди успя да прати във вратата.

 

 

Малко след това испанският ас на Левски бе много близо до удвояване на резултата. Той навлезе в наказателното поле и финтира Амброуз и стреля силно, но Банков бе на мястото си спаси.

 

 

Гостите от Горна Оряховица играха с малко повече увереност през второто полувреме. Въпреки гола, те не се стъписаха и успяха да изравнят в 58-ата минута. Защитата на Левски се пропука сериозно, Узунов получи топката в пеналта и стреля силно, след което Яблонски изчисти от голлинията. „Сините” спряха да играят, за да поздравят защитника за намесата му, но топката попадна в Любомир Генчев, който центрира към Кифуети, той надскочи Яблонски и с глава се разписа.

 

В 62-ата минута Аниете отправи плътен удар от границата на наказателното поле, топката обаче профуча покрай вратата.  В тази ситуация Николай Банков не мръдна от мястото си. Съвсем малко преди това от Левски поискаха дузпа, след като Милен Желев се спусна да направи шпагат на Огнянов и действа чисто. Докато беше на земята, топката го удари в горната част на ръката и съдията справедливо остави играта да продължи.

 

Десетина минути преди края на редовното време обаче Стефан Апостолов допусна грешка. След разбъркване в наказателното поле на гостите Божидар Краев се опита да шутира от въздуха, но Атанас Фиданин го фаулира и контузи. Младият играч на „сините” трябваше да бъде заменен, като на негово място влезе Станислав Иванов. Главният съдия обаче прецени, че няма фаул при тази ситуация. 

 

В 81-ата минута Локомотив можеше дори да вкара втори гол, но Боян Йоргачевич се справи с напрегнатата ситуация. Първо Муса бе изведен много добре и стреля, последва спасяване, топката отиде при Джован, който от движение стреля, но сръбският вратар на Левски се намеси вещо – с една ръка изби в ъглов.

 

Драмата бе пълна до края. Давид Яблонски се пребори за топката след центриране от ъглов, стреля от вратарското поле и нацели напречната греда. Топката тупна на голлинията, но реферът даде фаул на чеха за игра с ръка и му показа жълт картон, защото той го атакува словесно.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки