Пирин излиза за втори дубъл през сезона

В предишния кръг „орлетата” удариха Левски у дома, а днес гостуват на Монтана

Пирин излиза за втори дубъл през сезона

Пирин Благоевград излиза за втори дубъл от победи през сезона.

В предишния кръг орлетата удариха Левски у дома, а днес гостуват на Монтана в Ловеч с амбицията за нови три точки. От началото на кампанията само веднъж благоевградчани записаха две поредни победи - на 23 септември 2016-а имено над Монтана (1:0) и седем дни по-късно срещу Локомотив Пловдив (3:2), като гост.

Очаква се Милен Радуканов да заложи на състава, победил сините на старта на пролетния дял. С проблеми преди срещата бяха Станислав Костов, Александър Башлиев и Кристиян Кощърна. Те обаче ще са на линия за сблъсъка в Ловеч.

Радуканов пак ще използва схема 4-1-4-1, като на върха ще действа младежкият национал Тони Тасев. Съществува малка вероятност Костов да води атаката. Кощърна пак ще е по дясното крило. Нов успех ще отдалечи Пирин от зоната на изпадащите и ще го доближи само на шест от шестия Дунав Русе.

Фен клубовете на Пирин подсигуряват организиран транспорт за двубоя с Монтана. Возилото за привържениците на благоевградския тим потегля днес от паркинга пред хотел "Ален мак" в 9.30 часа. Цената е 10.00 лева, а местата са ограничени. Предишният домакински мач на отбора от Северозападна България бе на "Васил Левски".

Старши треньорът на Монтана Атанас Джамбазки заяви, че пред тима му няма друга алтернатива освен три точки в днешното домакинство. Той ще избира измежду Евгени Александров и Корин Брокс, който да започне на вратата, като Женята е с по-големи шансове да застане под рамката.

Привлеченият от Дунав 28-годишен страж вече е напълно възстановен от травмата на хълбока, която го измъчваше в последните седмици. Титулярят в срещите с Лудогорец и Нефтохимик Неманя Шчекич е с разтежение. Наказан е нападателят Петър Атанасов.

Мачът Монтана – Пирин започва в 15:00 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема спорт 2. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки