ЦСКА репетира за Левски срещу удобните "канарчета"

Ботев (Пд) няма победа за първенство на "Армията" от 31 години

ЦСКА репетира за Левски срещу удобните "канарчета"

ЦСКА посреща Ботев (Пд) на "Армията" днес от 17:30 часа. Това е генералната репетиция за червените преди дербито с Левски, като те ще се опитат да влязат в него на шеста скорост със серия от 3 поредни пролетни победи.

За първи път, откакто Ста­мен Белчев пое ЦСКА, титуляр може да е португалецът Давид Симао. Той е най-вероятният заместник в стартовите 11 на Петрус Бумал. Окончателните изследвания са показали, че камерунецът с френски паспорт е с комоцио и Белчев е преценил, че е по-добре да го съхрани за дербито, като го остави извън групата. Допълнителен фактор е, че Бумал виси с 4 жълти картона и при нов такъв ще бъде наказан за една среща.

Така може би Симао ще заеме неговото място до Рубен Пинто. Другият кандидат за изява в тази зона е Никола Колев. Очаква се и той да се появи на терена в хода на срещата. Симао бе изгонен с директен червен картон в първия мач с Ботев (Пд) този сезон - при 0:0 в Коматево, и бе наказан за дербито с Левски. Точно тогава пък изгря звездата на Бу­мал, който се включи много сил­но и се превърна в непоклатим титуляр.

Друга евентуална промяна в стартовите 11 на ЦСКА може да бъде направена по десния фланг на атаката. Там има ди­лема дали да стартира Кулма или Десподов, който отново е на линия след алергия. Не е сигур­но и дали Арсенио няма да оста­не резерва. Той също като Бу­мал виси с 4 жълти картона. За неговото място напира Кевин Меркадо. В групата се завръща Станислав Манолев, който оба­че едва ли ще е титуляр. Един измежду Перес и Кулма ще от­падне от 18-те за мача, тъй ка­то чужденците извън ЕС не мо­гат да са повече от 3.

Треньорът на Ботев Нико­лай Киров почти сигурно ще за­ложи на същите стартови 11 от двубоя с Дунав в Коматево (0:2). Наставникът няма никакви проблеми с контузени или наказани футболисти. Все още няма развитие около бъдеще­то на Пламен Димов (26 г.). Бранителят е желан от Киров, но досега не е провел трени­ровка с тима и няма разбира­телство за договор.

Любопитно сравнение меж­ду ЦСКА и Ботев преди днеш­ния сблъсък може да се направи по отношение броя на вкарани­те голове. И двата тима имат по 31, но разликата в допусна­тите е огромна – „армейците” са с най-малко инкасирани попа­дения в елита (10), а канарче­тата са получили цели 39, кое­то е само с един по-малко от отбора с най-слаба защита - Монтана.

Ботев ще бори и негативна серия в гостуванията си на "Ар­мията". „Канарчетата” нямат шампионатна победа на този стадион от над 31 години - за последно бият с 3:2 на 2 ноември 1985 г.

ЦСКА – Ботев (Пд)
17:30, „Българска армия”

Вероятни състави:

ЦСКА: Китанов – Дюлгеров, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Пинто, Симао, Десподов, Педро, Арсенио, Каранга
Треньор: Стамен Белчев

Ботев (Пд): Чворович – Панов, Р. Терзиев, Генев, Марин, Юсеин, Балтанов, Косоко, Вутов, Неделев, Виана
Треньор: Николай Киров

Съдия: Петър Доровски

Пряко по Диема спорт

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки