Топузаков за ЦСКА: Няма фаворит, това е мач на честта - нека си говорим след него, а не предварително

„Всяко зло не идва само и проблемите ни затрупаха, а нямаме дълбочина в състава”

Топузаков за ЦСКА: Няма фаворит, това е мач на честта - нека си говорим след него, а не предварително

„Устройваха ни само трите точки, но бяхме неубедителни през по-голямата част от мача, допускахме елементарни грешки и макар да имахме своите моменти, те не бяха достатъчни за нещо повече от точка.”

Това сподели Елин Топузаков след равенството на Левски срещу Дунав в Разград. Мачът от XXII кръг приключи при резултат 2:2, след като „сините” на два пъти изоставаха.

„Не бяхме убедителни днес. За пореден път прекроявахме състава заради контузени и наказани. Дори и да искам да играем в постоянен състав, няма как да се получи. Неувереността в контрола на топката и воденето на мача доведе до наши грешки, които разклатиха още повече самочувствието ни. Имахме положения пред съперниковата врата, които пропуснахме, така че равенството е закономерно.”

Дали има напрежение в „синия” лагер?

„Нормално е да има напрежение след тези резултати в началото на пролетния дял. Футболистите са показали, че имат качества и това не трябва да ги притеснява.

За контузиите на Веско Минев и Адениджи в Разград:

„Те имат проблеми, но чак като минат прегледи ще разберем какво е тяхното състояние. Това са нови два проблема и виждате, че нямаме дори основен гръбнак, защото наистина проблемите ни затрупаха вълнообразно. Не мисля, че травмите са вследствие на преумора, защото сме в началото на сезона и направихме добра подготовка. Всяко зло не идва само. Не мога да гадая кой ще бъде на линия за следващия мач. Истината е, че нямаме дълбочина в състава. Когато няма такава, се налага малките да поемат отговорност. Дори и днес на пейката имаше предимно юноши. Те са бъдещето на Левски, но трябва да навлизат постепенно. Трябва ни опит, за да изглеждаме като отбор, а не да има хаос на терена.”

Какво може да подобри Левски до уикенда?

„Всичко може да се подобри. Във футбола, освен дисциплина, трябва да има себераздаване и взаимопомощ на терена. Ако го постигнем това, като сплотен колектив, можем да постигнем всичко.”

Дали бъдещето на треньора зависи от двубоя с ЦСКА?

„Нямам представа дали бъдещето ми зависи от следващия мач с ЦСКА. Явно нещо не се получава, ако се гледат резултатите, но си има ръководство и нека си говорим след предстоящия мач, а не предварително. Аз искам да се представим по най-добрия начин и да извлечем максимума.”

Дали се е отказал от схемата 3-5-2, която налагаше по време на подготовката?

„Ако имам трима централни защитници, ще ги пусна, не съм се отказал от схемата, но тя не е толкова важна. След като не сме спечелили мачовете си срещу отбори от долната половина, значи нещо куца. Аз не искам да копирам Ювентус или Интер, а да опитам това, което имам в момента.”

За новите попълнения:

„Със сигурност на новите попълнения им е най-трудно, защото те идват в отбор, който винаги трябва да побеждава. Аз очаквам от тях да се представят все по-добре.”

За следващия мач, който е срещу ЦСКА:

„Няма фаворит в такива мачове. Това е мач на чест. Трябва да излезем и да се представим така, както подобава на Левски. Със сигурност ще се опитаме да накараме тези привърженици да се гордеят с отбора си, въпреки трудните моменти и лошия старт на пролетния полусезон.”

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки