Берое ще спира шестчасова суша срещу Черно море

Феро и Гонзо със сериозни кадрови проблеми

Берое ще спира шестчасова суша срещу Черно море

Берое гостува на Черно море в Каварна в задължителен мач за влизане в Топ 6.

Заралии изостават на 6 точки от варненци. Те обаче ще трябва да се борят и с негативната тенденция от последните двубои с моряците.

Шест часа (360 минути) Берое не е вкарвал гол на съперника - 3 срещи за първенство и една за купата. В тях Морето спечели два пъти, а два мача завършиха при 0:0. За последно заралии надделяха над противника на 3 ноември 2015 г. с 3:0 на "Тича". В двубоя за купата през декември 2015-а те победиха с 5:3, но при дузпите.

"Берое излиза за три точки при визитата си на Черно море в Каварна", категоричен бе старши треньорът на тима Ферарио Спасов. Той има да решава сериозни кадрови проблеми.

Бройката на отсъстващите продължава да нараства. Към трайно контузените Божилов и Кирилов се присъединиха получилите травми с ЦСКА Асен Георгиев и Делич. Кохей Като е наказан. Феро ще направи известни размествания по състава.

В тима се завръща изтърпелият наказание десен бек Венци Василев. Сред 11-те ще е и останалият резерва с армейците Карлос Охене, който ще заеме мястото на санкционирания за 1 мач Кохей Като.

Спасов е приготвил и една изненада. Тя е свързана с позицията на Антон Карачанаков. Вместо по дясното крило той ще действа зад тарана Мапуку. На десния фланг ще започне Атанас Зехиров. При това положение финландецът Салмикиви ще остане на пейката.

Пореден мач, в който ще разполага с осакатен състав, се задава и за Черно море. Моряците ще търсят първи точки през пролетния полусезон в двубоя, но треньорът Георги Иванов пак ще трябва да се оправя без трима титуляри - това са капитанът Георги Илиев и бранителите Стефан Станчев и Пламен Николов. Последните двама оформяха централната двойка защитници на тима през есента, но сега имат здравословни проблеми.

В тяхно отсъствие се очаква да си партнират Траян Траянов и Тодор Паланков. Малка утеха за наставника на Черно море е завръщането на Михаил Венков, който вече е готов за игра и ще заеме мястото си по левия фланг. Останалите титуляри на Черно море ще бъдат обичайните от началото на втория полусезон. Въпреки проблемите в лагера на варненци са убедени, че няма да претърпят трета поредна загуба.

"Нямаме право на грешка, ако искаме да постигнем целта - място в Топ 6. Хвърляме се здраво за трите точки", споделиха от щаба на Черно море.

Мачът Черно море – Берое стартира в 15:00 часа и ще бъде излъчван от Диема спорт.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки