Янев ще изравнява актива си от есента, Верея иска трета поред суха мрежа

Вероятни състави на Нефтохимик и Верея

Янев ще изравнява актива си от есента, Верея иска трета поред суха мрежа

Нефтохимик приема днес Верея в ролята на фаворит, въпреки че е по-назад от съперника в класирането. Бургазлии направиха летящ старт на пролетния дял и още не познават вкуса на поражението. Воденият от Христо Янев тим спечели 8 точки от 2 успеха и 2 ремита, като едно от тях бе срещу шампиона Лудогорец на "Лазур".

 

При нова победа над заралии Янев ще изравни актива си от есента с бургазлии. Тогава 6 цели 12 мача той спечели 11 точки, дошли от 3 победи и 2 равенства. Досега в професионалния футбол Нефтохимик има 3 мача срещу противника, като и трите завършиха наравно. В Б група през сезон 2015/16 двата тима не се победиха на два пъти - 1:1 и 0:0. При 1:1 приключи и мачът в Стара Загора през есента.
Силните изяви на Нафтата накараха феновете да се размечтаят за романтичните време на тима от втората половина на 90-те години. Тогава бургазлии побеждаваха по безапелационен начин своите съперници. През сезон 1996/97 дори достигнаха до сребърните медали.
Полузащитникът на Нефтохимик Михаел Орачев ще бъде на линия за днешното домакинство на Верея. Той не игра заради контузия в последните три мача на тима си със Славия, Лудогорец и Локо Пловдив. Започна само при победата над Монтана с 1:0. Сега обаче се очертава да остане на пейката.

 

С травми в състава на Христо Янев са още Венцислав Христов, Станислав Маламов и Мариян Огнянов. Дори и в тяхно отсъствие обаче тимът се справя отлично през пролетта.

За мача с Верея Христо Янев ще може да разчита на румънския защитник Виктор Хомей, който изтърпя наказанието си за натрупани жълти картони. През кампанията той има 19 шампионатни мача. Включването му на десния бек ще наложи известни промени в защита. Ангел Грънчов е санкциониран от ДК към БфС за два двубоя. При това положение партньор на Пехливанов ще е Илия Миланов, който бе десен бек срещу Славия. Вляво ще е новото попълнение - холандецът Онуоха, който се представя на доста прилично ниво.

 

"Играем мач за мач, сега имаме две домакинства и се надявам да наваксаме с точките. Вървим добре и се надяваме да продължаваме напред. Има конкуренция, аз се чувствам добре, няма никакви проблеми, така че всичко е супер", каза атакуващият халф Иван Вълчанов.

 

"Момчетата са супер, имаме потенциал. Трябва да останем здраво стъпили на земята", каза Христо Янев. 

 

Старши треньорът на верейци Александър Томаш едва ли ще промени състава си за гостуването на Нефтохимик в сравнение с единайсеторката от домакинското 0:0 срещу Черно море в предния кръг. На "Лазур" за трета поредна суха мрежа, откакто замени продадения в Беларус Иван Караджов, под рамката ще е Пламен Колев. Той пази при победата с 3:0 над Славия и въпросното реми с моряците.

 

В сърцето на отбраната ще действат новото попълнение Иван Бандаловски и Илиас Хасани. Бандата, който е десен бек, отново ще играе в средата на защитата, както с варненци. Вдясно на ариергарда ще е Здравко Илиев, а вляво Костадин Слаев. Двойка вътрешни полузащитници ще са Георги Ангелов и Венцислав Бенгюзов. Десен външен халф ще е португалецът Педро Еуженио, а ляв -французинът Селим Керкар. Атаката ще води Валери Домовчийски, подпомаган от втора позиция от Георги Андонов. С травми са Илия Мунин, Момчил Цветанов и тунизиецьт Селим Бен Джамия.

 

Ганайският бек Инкоом отново ще остане на пейката. В интервю за Диема спорт той разкри, че се чувства добре в България и постепенно започва да се вписва в колектива и културата на страната ни. Африканеиът заяви, че открива сериозна разлика в кухнята, където обаче има и някои сходни неща.

 

"За всяко нещо си трябва време, убеден съм, че нещата ще се получат. Можеше да победим Черно море. На тренировките правим хубави неща, трябва и на мачовете да стане така", каза наставникът Александър Томаш.

 

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

Левски пусна билетите за Черно море

Срещата на "Герена" е в неделя от 19:30ч.

Вратичка в закона дала старт на ремонта на "Армията"?

ЦСКА все още няма разрешително за реконструкцията на съоръжението

Даниел Наумов вече има договор с Левски

Вратарят на ЦСКА 1948 ще облече синия екип през лятото

Мъри Стоилов взима Ел Джемили в Гьозтепе

Офанзивният футболист беше привлечен в Левски именно от Стоилов

Галин Иванов е на четири мача от постижение на Александър Шаламанов

Капитанът на Славия вече има 258 срещи за клуба

ОФИЦИАЛНО: Георги Иванов организира среща с ПФЛ и клубовете от Първа и Втора лига

Тя ще бъде на 8-ми май от 11:00 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки