Ювентус пак победи 10 от Порто (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" останаха с човек по-малко в края на първата част, а Дибала вкара дузпата за 1:0, рекорд за Касияс

Ювентус пак победи 10 от Порто (ВИДЕО+СНИМКИ)

Порто отново остана с 10 човека още преди почивката, а Ювентус съвсем спокойно спечели с 1:0 реванша от осминафиналите на Шампионска лига в Торино и се класира за топ 8 на турнира с общ резултат 3:0. Макси Перейра спря с ръцете си удар на Игуаин, който иначе влизаше в мрежата и съдията даде дузпа с червен картон за десния бек, а Пауло Дибала отбеляза единствения гол от бялата точка.

„Бианконерите” имаха комфортен аванс от 2:0 след първия мач и Макс Алегри даде почивка на Киелини, Бардзали и Дани Алвеш, залагайки отново на 4-2-3-1.

Икер Касияс изигра рекордния 175-ти мач в евротурнирите и така задмина друга легенда Паоло Малдини (174) и вече държи върховото постижение по този показател.

Дибала в началните минути изстреля няколко неточни удара, а талантът на „драконите” Тикиньо завъртя право в ръцете на Буфон. Удар с глава на Манджукич беше уловен от Касияс, а Фелипе изчисти преди Игуаин да стреля след слабо избиване на опитния страж.

Дибала не успя на границата на вратарското поле да засече мек пас на Игуаин, а после Манджукич с глава беше на сантиметри от гола след корнер.

Пет минути преди почивката след центриране от корнер вдясно Касияс изби удар с глава на Алекс Сандро, а добавката на Гонсало Игуаин бе спряна с ръце пред голлинията от Макси Перейра. Уругвайският десен бек предотврати сигурен гол и съдията го изгони, а Пауло Дибала отбеляза от 11-метровия удар в долния десен ъгъл за 1:0.

Алегри извади Куадрадо на почивката и пусна Пяца, а „Старата госпожа” изигра едно много лежерно второ полувреме, на моменти почти на ходом.

Касияс спря точно на голлинията и попречи на Данило да си вкара автогол от много малък ъгъл с глава. Веднага Порто направи опасна акция и Тикиньо изскочи сам срещу Буфон, но по диагонала прати на косъм встрани от гредата.

След час игра Марко Пяца овладя на гърди и също много малко не му стигна да вкара ниско по диагонала. Меди Бенатия се контузи и Андреа Бардзали зае мястото му в защита.

Пропуските продължиха и Дибала не уцели с воле от въздуха идеалното меко центриране на Сандро отляво.

Порто имаше един последен шанс да вкара поне почетен гол, но седем минути преди края резервата Диого Жота сам срещу Буфон копна над него, но прати от външната страна на мрежата от почти същата позиция като Тикиньо по-рано в мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки