Славия удържа 10 "железничари" (+ВИДЕО)

"Белите" победиха Локомотив (ГО)

Славия удържа 10 "железничари" (+ВИДЕО)

Славия победи Локомотив (Горна Оряховица) в мач от XXV кръг на Първа професионална лига. „Белите” се наложиха с 3:1 на националния стадион „Васил Левски”. По този начин те вгорчиха дебюта на наставника на „железничарите” Александър Димитров. За поражението на гостите влияние оказа и фактът, че заиграха с човек по-малко от 31-ата минута, когато червен картон получи Муса. Първото попадение за възпитаниците на Владимир Иванов пък падна от дузпа, реализирана от Ивайло Димитров. През втората част Сердер Сердеров покачи на 2:0, преди Фунду да намали. Васев пък оформи крайното 3:1 в продължението.

 

Славия натисна своя съперник още с началния съдийски сигнал. Ивайло Димитров стреля до гредата, но в ситуацията той беше и в засада. Сердер Сердеров пък отправи силен удар от границата на наказателното поле, който бе избит с мъка от Банков в корнер. След неговото изпълнение Велков засече с глава, но над вратата. Минчев и Сердеров пък не успяха да се разпишат след удари от фаул. Божидар Васев нанесе много силен шут от дъгата на наказателното поле. Отиващата под гредата топка обаче бе избита акробатично в ъглов от Банков. След изпълнението на корнера, Ивайло Димитров засече с глава, но топката се отклони в дясната греда. Вратарят на Локомотив трябваше да се намесва решително и след удар на Минчев. В 31-ата минута гостите останаха с човек по-малко. При борба за висока топка Муса удари неволно Христов с лакът, за което получи втори жълт и съответно червен картон. В 41-ата минута главният арбитър отсъди дузпа в полза на Славия, за нарушение в наказателното поле срещу Ивайло Димитров. 60 секунди по-късно потърпевшият бе безпогрешен от бялата точка за 1:0.

 

В самото начало на втората час Минчев можеше да удвои, но стреля от външната страна на мрежата. Джоман пък можеше да изравни, но от чиста позиция стреля в ръцете на Георги Петков.  Тъкмо когато играта на гостите се намираше в подем, в 58-ата Славия нанесе втори удар. Сердер Сердеров получи чудесен пас от Стефан Велев и останал сам срещу вратаря прати топката покрай него за 2:0. Локомотив обаче, въпреки че бе с човек по-малко, успя бързо да върне интригата в мача. Узунов центрира от фаул, а Георги Петков излезе да боксира неразчетено. Влезлият няколко секунди по-рано Аристоте Фунду изпревари вратаря и с глава намали изоставането на своя отбор.  Малко по-късно се разигра копие на ситуацията, но този път Фунду стреля в ръцете на опитния страж. Вожидар Васев опита да върне аванса от 2 попадения със задна ножица, но топката премина високо над вратата. 180 секунди преди края на редовното време Локомотив по чудо не изравни. След центриране от корнер, Стефан Цонков засече с глава, но топката премина до лявата греда. В последата от 3-те минути добавено време Стефан Велев намери Божидар Васев около точката за изпълнение на дузпа. Последният с пътен удар не остави шансове на Банков, офомряйки крайното 3:1.
 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки