Магия на Златан и рефлексите на Ромеро класираха Юнайтед на четвъртфинал в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Маркос Рохо яде банан на терена в скуката на "Олд Трафорд", Погба се контузи

Магия на Златан и рефлексите на Ромеро класираха Юнайтед на четвъртфинал в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед се класира за четвъртфиналите на Лига Европа след победа 1:0 над руския Ростов в реванша и общ резултат 2:1. 
 
Първото полувреме се игра на една врата – тази на Ростов, а Златан Ибрахимович удари две греди. След почивката Моуриньо трябваше да се лиши от услугите на Пол Погба и Дейли Блинд, които получиха контузии. 
 
Но поредна магия, сътворена от голямата му звезда Ибрахимович и победен гол на Хуан Мата, приближиха Юнайтед на три крачки от трофея, който би им осигурил участие в Шампионската лига през следващия сезон.  

 
Ростов пък бе разколебан от безупречния вратар Серхио Ромеро при трите ситуации, които се откриха пред руснаците. 
 
„Червените дяволи” постигнаха първа победа след три мача без такава (равенства с Борнемут и Ростов и загуба от Челси за ФА Къп).
 
Юнайтед беше непобеден в последните си 15 домакински мача от ЕКТ, включително квалификации.

 
Ибрахимович се завърна в състава на Жозе Моуриньо след един от трите мача наказание на местно ниво. Португалският специалист направи три промени спрямо състава, който извъртя 1:1 на лошия терен. Валенсия, Байли и Мата влязоха на местата на Йънг, Джоунс и Фелайни. Рашфорд бе оставен на пейката. 
 
Ростов имаше само 4 резерви, включително Бухаров, който вкара в първия мач. Гацкан и Калачев са наказани, докато под рамката бе Медведев вместо контузения Джанаев.

 
Първа възможност бе в 5-ата минута. Центриране от корнер на Дейли Блинд бе посрещнато от непокрития Маркос Рохо, но силният удар с глава бе избит от Никита Медведев. При добавката Златан Ибрахимович удари греда от малък ъгъл. 
 

 
Домакините ревнаха за дузпа в 26-ата минута, когато вратарят Медведев побутна Мхитарян в своето поле. Реферът обаче подмина ситуацията. 
 
В 30-ата минута Мхитарян бе изведен  от Хуан Мата сам срещу вратаря, но стреля покрай целта.
 
Натискът на „червените дяволи” се усили и Златан Ибрахимович тресна втора гредата в 34-ата минута. 

 
Точно преди почивката Никита Медведев извади удар в ъгъла на Пол Погба. 
 
Две минути след подновяването на играта Погба трябваше да напусне принудително. Според Би Би Си, най-вероятно се касае за разтежение. На негово място влезе Маруан Фелайни. 

 
Първата намеса на Серхио Ромеро дойде в 54-ата минута, когато изби в корнер фалцов удар на Сердар Азмун. 
 
По-късно и Дейли Блинд не можеше да продължи. На неговото място влезе Фил Джоунс. 

 
Грешка в средата на терена позволи на Юнайтед да контраатакува и да поведе в 71-ата минута. С основна заслуга беше Златан Ибрахимович, подел действията и асистирал с пета на Хуан Мата. 
 

 
Испанецът отбеляза 10-ия си гол този сезон. 

 
Шансът за Ростов дойде в 79-ата минута, когато авторът на изравнителния гол в първия мач Александър Бухаров отклони една топка с глава между Джоунс и Смолинг, но Ромеро с изключителна намеса запази мрежата си „суха”. 
 
В последната секунда на добавеното време Ромеро извади шут в горния ъгъл на Кристиан Нобоа от свободен удар. 

Така, Юнайтед спаси продълженията и очаква жребия от 14 ч в петък, където са още отборите на Бешикташ, Селта, Генк, Аякс, Андерлехт, Шалке 04 и Лион.

Мачът ще се запомни и с една необичайна случка. По-малко от 20 минути преди края мениджърът Моуриньо беше сниман с обелен банан. После той даде тропическия плод на Ашли Йънг, който го предаде на Маркос Рохо, а последният го изяде на терена. Епизодът веднага обиколи социалните мрежи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки