Сензациите в пресата: Живко не искал да играе ляв бек

Разривът форсирал връщането на Занев; Ники Митов прави Биг Брадър за юноши; На „Герена” разочаровани от Вутов; Чешки треньор отрязал сините; Ераносян се отказва от Роберт Петров през лятото

Сензациите в пресата: Живко не искал да играе ляв бек
Сензациите в българската спортна преса на 22 март 2017 г.:
 
„Меридиан Мач”: Живко не искал да играе ляв бек
 
Информацията, че Живко Миланов по свое желание остава извън групата на повиканите в националния отбор предизвика доста реакции в щаба на Петър Хубчев и БФС. Това провокира и „Меридиан Мач" да разкрие повече нюанси около ситуацията. Основното неразбирателство между футболиста на АПОЕЛ Никозия и селекционера е свързано с поста, на който бе използван трикратният шампион с Левски в първия отбор.
 
Живко е бил категоричен, че ако треньорът има намерение отново да го пуска като ляв бек, по-добре да не го вика повече. Той чувствал, че на този пост не може да покаже нивото, което има на коронната си позиция отдясно. Грешките, които Миланов допуска на левия фланг, включително и в мача с Франция през есента, често му носят доста критики от медиите и феновете. В интерес на истината самият селекционер също е имал забележки към представянето на Живко в мача на „Стад дьо Франс" и за това не го пусна срещу Швеция няколко дни по-късно. Разривът е настъпил още тогава и затова 32-годишният лидер в състава на кипърския шампион не получи повиквателна и за мача с Беларус, и сега за този с Холандия.
 
Разривът форсирал връщането на Занев
 
Проблемът между Живко Миланов и Петър Хубчев вероятно е форсирал завръщането на Петър Занев в първия ни отбор. Преди това левият бек бе пренебрегван повече от година от Ивайло Петев и на няколко пъти се изказа остро срещу селекционера. Капитанът на руския Амкар, който направи име у нас с екипа на Литекс, се върна сред титулярите за успеха с 1:0 над Беларус през ноември. Преди това за последно Занев облича националната фланелка при погрома с 0:4 от Турция в контролата през юни 2015 г.
 
В крайна сметка обаче скоро едва ли ще видим Занев и Миланов едновременно в състава, макар че те изглеждат като оптимални опции за крайни защитници в момента. Причината, че Петър Хубчев настоява играчите да се съобразяват с неговите условия, а не той с техните. Бронзовият медалист от САЩ'94 продължава да е категоричен, че няма как някой по какъвто и да е начин да му повлияе за решенията кого да извики и къде да го използва на терена.
 
 
„Меридиан Мач”: Ники Митов прави Биг Брадър за юноши
 
Старши треньорът на Левски Николай Митов ще приближи максимално ДЮШ на клуба до първия отбор, научи „Меридиан Мач”. Специалистът, образно казано, ще вкара младите таланти на „Герена", а и на „Раковски” в Биг Брадър. Той ще ги подложи на
постоянен мониторинг в следващите месеци. Който от талантите покаже класа, ще бъде привиквай веднага да тренира с първия отбор за известно време. Очаква се по този начин с Веско Минев и компания да се готвят десетки млади футболисти, за които Ники Митов смята, че имат светло бъдеще.
 
Припомняме, че настоящата политика на спортно-техническото ръководство на Левски, начело с директора Даниел Боримиров, е да се налагат собствени кадри в първия тим. Подобни планове имаха и всички предшественици на тандема Боримиров-Митов след Станимир Стоилов. Те обаче повече говореха и почти нищо не свършиха в тази посока. Очаква се обаче сега да е различно и Левски наистина да погледне към ДЮШ, защото треньорът и директорът не се страхуват да тръгнат по правилния, но много
тежък път.
 
 
„Меридиан Мач”: На „Герена” разочаровани от Вутов
 
Ръководството а Левски на този етап зачеркна дебело от трансферните си планове юношата на клуба Антонио Вутов, който към днешна дата играе за Ботев (Пд). В последно време се заговори, че халфът може да се завърне на „Герена", откъдето беше продаден на италианския Удинезе преди няколко сезона. Припомняме, че Антонио Вутов беше близо до завръщане в Левски преди известно време, но в последния момент „сините" шефове се отказаха от него.
 
Сега халфът, който в един момент беше талант №1 в ДЮШ на „Герена", играе що-годе добре за Ботев, където е преотстъпен от Удинезе. Заговори се, че от лятото Вутов може да се върне в Левски, но това на този етап е невъзможно. Една от причините за това е слабата му игра онзи ден срещу „сините", което е показало на шефовете, че Вутов няма ниво за отбора.
 
 
„Тема Спорт”: Чешки треньор отрязал сините
 
Треньор от Чехия е бил вариант да поеме Левски тази година. По информация на "Тема Спорт" синът на Спас Русев - Евгени Русев, не е склонил на исканата висока заплата от Радослав Латал. Чешкият специалист е контактувал с Русев-младши в дните, когато е станало ясно, че Елин Топузаков няма да изкара до края на първенството. През миналия сезон Латал изкачи посредствения тим на Пяст Гливице до второто място в шампионата на Полша. Самият треньор признава пред sports.cz, че е преговарял с Левски и след като е бил уволнен от Гливице в началото на март.
 
"Получих предложение от Левски, дори коментирахме евентуалния договор, но отказах да поема този отбор", споделя 47-годишният Латал. От изказа му се разбира, че той е бил потърсен от "Герена" във времето между уволнението на Топчо и назначаването на Митов. Другите клубове, които са имали контакти с Латал в началото на месеца, са първият и вторият от миналия сезон в Чехия Спарта Прага и Виктория Пилзен. Двата тима участваха в квалификациите за Шампионската лига миналото лято, като тимът от Пилзен бе елиминиран от Лудогорец.

 
„Тема Спорт”: Ераносян се отказва от Роберт Петров през лятото
 
Старши треньорът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян ще освободи Роберт Петров след края на сезона, разбра "Тема Спорт". Договорът на македонския ляв бек е за шест месеца с опция за удължаване. Тази клауза обаче няма да бъде активирана. На 2 юни Петров ще навърши 39 години и Eдo не възнамерява да разчита повече на него. Той подписа с черно-белите в началото на януари. Бранителят проведе зимна подготовка с тима, но през пролетта има едва 45 минути. Петров игра само в двубоя с Пирин в Благоевград, загубен с 0:1. Той започна като титуляр, но след няколко слаби отигравания бе заменен на почивката от Шоко.
 
Роберт Петров възроди професионалната си кариера, след като бе играещ старши треньор на Бдин Видин и Спартак Плевен. За видинчани през 2016-а записа 6 двубоя. Македонецът е шампион с Локомотив Пловдив за 2004 година, което бе и основната причина Ego да го върне в състава.
 
Той ще е единственият от ветераните на черно-белите, който няма да остане като футболист в Локомотив през следващия сезон. Сънародникът му Ванчо Траянов, който през август също ще навърши 39 години, ще продължи да играе. Той ще получи предложение да остане и през сезон 2017/18. Така халфът, който преди няколко кръга записа своя мач номер 300 в елита на България и стана чужденецът с най-много срещи в първия ни ешелон, ще продължи да е основен изпълнител в средата на терена. Голмайсторът Мартин Камбуров (36 г.) също ще запише поне още един сезон. Той е на две попадения от това да изравни легендата на Локо Христо Бонев по голове в елита - 185. Зума е на четвърто място във вечната ранглиста. 180 от попаденията му са с екипа на смърфовете.
 
Централният защитник Кирил Котев, който през април ще навърши 35, също ще играе за черно-белите и догодина.
 

Освен Роберт Петров почти сигурно от "Лаута" ще си тръгне и вратарят Ясин Ел Харуби. Той все още не е подписал нов договор и едва ли ще го направи. Настоящият му изтича през лятото. 

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки