Сидни Кросби върна Питсбърг в битката за второто място на Столичната дивизия

Питсбърг победи Ню Йорк Рейнджръс

Сидни Кросби върна Питсбърг в битката за второто място на Столичната дивизия

Сидни Кросби вкара гол и подаде за още един в редовното време, а след това вкара решителния удар при изпълнението на дузпи за победа на Питсбърг с 4:3 срещу Ню Йорк Рейнджръс в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Успехът доближи "пингвините" на точка от отбора на Кълъмбъс, с който по всяка вероятност ще играят в първия рунд на плейофите от Източната конференция.

 

Джейк Гюнцел и Брайън Ръст също се разписаха за Питсбърг, а Мат Мъри спаси 30 удара за 29-та си победа за сезона. Шампионите са с актив от 105 точки, а Кълъмбъс е със 106 след загубата на отбора с 1:3 срещу Чикаго. Това прави срещата между Питсбърг и Кълъмбъс на 4-и април директен двубой за второто място в Столичната дивизия. Победителят ще има домакинско предимство в плейофите.



Крис Крейдър изравни 11.6 секунди преди края на редовното време и изпрати мача в продължение. Ник Холдън завърши с гол и пас за Рейнджърс, а Рик Неш и Джей Ти Милър завършиха срещата с по две асистенции. Хенрик Лундквист пък спаси 32 удара на вратата на нюйоркчаните, които почти със сигурност ще играят срещу Монреал в първия рунд на плейофите.



Кълъмбъс загуби с 1:3 от Чикаго в мач, който почти осигури на "черните ястреби" титлата в Централната дивизия. Артьоми Панарин вкара два гола, а Кори Крофърд спаси 32 удара на вратата на победителите.

 

Дори и да бяха спечелили в Чикаго, "сините" нямаше как да настигнат лидера в Столичната дивизия и Източната конференция Вашингтон. Столичаните отстъпиха на Аризона с 3:6, но имат четири точки предимство срещу Кълъмбъс и пет срещу Питсбърг при пет оставащи мача до края на редовния сезон.



Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Ванкувър - Лос Анджелис 0:2
Аризона - Вашингтон 6:3
Колорадо - Сейнт Луис 2:1 след дузпи
Калгари - Сан Хосе 5:2
Чикаго - Кълъмбъс 3:1
НЙ Айлъндърс - Ню Джърси 2:1
НЙ Рейнджърс - Питсбърг 3:4 след дузпи

Лидери в отделните дивизии

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Монреал 97 точки, Отава 91, Торонто 89
Столична дивизия: Вашингтон 110, Калъмбъс 106, Питсбърг 105
уайлдкард: НЙ Рейнджърс 98, Бостън 88

Западна конференция

Централна дивизия: Чикаго 107, Минесота 98, Сейнт Луис 91
Тихоокеанска дивизия: Анахайм 96, Едмънтън 95, Сан Хосе 93
уайлдкард: Калгари 92, Нешвил 89

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки