Гол с ръка в 94-ата минута донесе точката на Дунав срещу Славия, но не и петото място (ВИДЕО)

Драматичен завършек на редовния сезон за русенци

Гол с ръка в 94-ата минута донесе точката на Дунав срещу Славия, но не и петото място (ВИДЕО)
С гол с ръка в 94-ата минута на Олексей Ларин Дунав се добра до точката срещу Славия след 1:1 в един от последните мачове на русенци в Разград, но остана на шестото място. С първия си гол в Първа лига украинецът заличи откриващо попадение на Сердер Сердеров в 26-ата минута на мача от последния кръг на редовния сезон. 
 
Вратарят на Дунав Луков прояви рефлекс в началото срещу Кръстев преди да бъде прехвърлен технично от Сердров за 0:1. Карагарен пропусна на празна врата при най-доброто положение за Дунав през първата част. След прекъсването гредата лиши Иван Минчев от удвояване на резултата, а сантиметри попречиха на Будинов на другата врата. Дълбоко в добавеното време Ларин си спря свалена топка с ръка и промуши Гошо Петков. 
 
Дунав остана шести и ще стартира с гостуване на Левски втората фаза на шампионата. За Славия бе сигурно, че ще финишира редовния сезон на 11-ото място и ще бъде в плейофна група „А” на осмицата заедно с отборите на Ботев, Верея и Монтана, като ще започне с гостуване на старозагорци.

 
Славия започна по-добре с няколко флангови атаки на Сердер Сердеров отляво, които доведоха до напрежение пред вратата на Дунав. Мартин Луков демонстрира невероятен рефлекс в 14-ата минута, когато Калоян Кръстев бе оставен да се обръща и да стреля от непосредствена близост. 
 
Класиралият с головете си националите ни до 19 г. на Евро 2017 г. централен нападател Кръстев все още не е открил головата си сметка в Първа лига след 27 мача, в които обаче е започвал като титуляр едва 9 пъти.
 
Най-добрият на терена Сердеров откри резултата в полза на гостите в 26-ата минута. Руснакът бе изведен в коридор и копна над вратаря Луков за 1:0. 
 
Дунав реагира и можеше да изравни 8 минути по-късно, когато Самир Аясс изведе Бирсент Карагарен сам срещу Гошо Петков. Бившето крило на Локо Пловдив финтира вратаря и само трябваше да пусне в мрежата, но Омар Абуд се върна и успя да избие забавения удар на Карагарен. 
 
На другия фронт Петко Христов бе оставен непокрит пред вратарското поле, но улучи топката с рамо и прати във висините. 
 
Двуострото първо полувреме завърши с успоредна топка на Будинов отляво, останала без адресат. 
 
Дунав потърси изравняването в началото на второто полувреме, но не създаде кой знае каква опасност за вратата на „белите”, които играха в черно. 
 
Постепенно Славия изнесе играта и домакините оцеляха в 54-ата минута, когато Иван Минчев улучи страничната греда с нисък удар по диагонала, минал между краката на бранител. 

 
Русенци създадоха най-доброто си положение в 60-ата минута, когато Будинов потърси празния ъгъл на Гошо Петков с чудесен фалцов опит при центриране на Хубчев, но сантиметри го разделиха от изравнителен гол. 
 
Драмата настъпи дълбоко в добавеното време. Дори вратарят Луков влизаше в пеналтерията на Славия. Центриране на Ненов бе свалено от играч в небесносиньо за Ларин, който си спря с ръка, но реферът не видя. Последва гол на украинеца и бурни претенции в бяло, като Гошо Петков получи жълт картон, а помощник-треньорът Мартин Кушев бе изгонен. 
 
Дунав, който остана без загуба след поражението с 0:4 от Берое на 17 февруари в Разград, завършва редовния сезон с 38 точки, които му отреждат шестото място, с една зад Локо (Пд). Славия остана 11-и с 28 точки и не успя да застигне Верея (30 точки). 
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки