Георги Какалов: Искам да завърша кариерата си в Ловеч

В Черно море никога не се отказват, това са го изградили като стил, казва Какалов

Георги Какалов: Искам да завърша кариерата си в Ловеч

Нападателят Георги Какалов ще навър­ши през лятото 33 години, Той е преминал през куп отбори у нас -Литекс, Белите орли, Спартак Плевен, Ботев Пловдив, Видима-Раковс­ки, Етър, Шумен, Хасково, Ботев Враца, Оборище, Черно море, Локо Мездра. През зимата Какалов се завърна в Ловеч. Дни пре­ди четвъртфинала за ку­пата с моряците той говори пред "Тема Спорт".

Георги, може ли Литекс да поднесе още една изненада за купата срещу Черно море?
- Излизаме да покажем доб­ра игра. Съперникът е серио­зен. Няма обаче от какво да се притесняваме. Ние може само да спечелим от този сблъсък.

Липсата на постоянство ли е основната слабост на Черно море?
- Имаме малко време до ма­ча, за да може да обърнем по-сериозни внимание на тяхна­та игра. Но всички знаем как­во представлява Черно море в българския футбол. Имат ня­какъв спад, но те никога не подценяват срещите. Винаги играят надъхано и до края. На предела на своите възможнос­ти.

Част от кариерата ти премина в Черно море (2009/10)...
- Да, и съм наясно с Черно море. Зная по какъв начин иг­раят, без значение кой е треньорът там. Познавам много добре собствениците на клуба и какво изискват от теб. Може да загубиш и с пет гола, но трябва да излезеш мъжки от срещата. Било то с кръв по главата или краката и ръцете. Искат отборът да се раздава и това е големият им коз - играят до последната ми­нута. Никога не се отказват. Това са си го изградили като стил през годините. Повече­то срещи ги печелят със себераздаване. Така беше и в пос­ледния кръг срещу Левски. Да­доха всичко от себе си и бе нормално да спечелят. Оста­виха си сърцата на терена.

Вярваш ли в това, че може да победите Черно море?
- Не са непреодолим отбор. Един мач е, всичко може да се случи. Турнирен сблъсък. Вяр­вам, че срещата ще е инте­ресна. Надявам се накрая ние да сме усмихнатите, но няма да ни е леко. Работим доста добре и усърдно. Треньорите са амбициозни.

Какво можеш да кажеш за Литекс?
- Организацията и начинът на работа са на професионал­но ниво. И нашето отноше­ние е такова. Мисля, че няма да е незаслужено, ако този от­бор е в елита. Мястото му не е в трета дивизия.

Какво те накара да дой­деш в Литекс през зимата, в Трета лига?
- Аз имах договор в Кипър за още година и половина с Омония Арадипу, но си го прекра­тих. След като Живко Желев ми се обади, въобще не съм се и замислял дали да се прибера тук. Все пак изкарах един пе­риод от пет години в Литекс, в началото на кариерата си. Да не кажа, че ми е като меч­та, но исках да си завърша ка­риерата в Ловеч. В момента в главата ми е само това как да помогна на отбора да върви нагоре, да израства.

Следиш ли пловдивския футбол? Ботев и Локо също са на четвъртфинал за купа­та.
- Имам наблюдения. Мисля, че на Ботев мачът в Благоевг­рад няма да е никак лек. Ако Иван Цветков не играе за Пирин, задачата им ще е малко по-лесна. Локо го чака здрава битка с Лудогорец.

Днес (б.а. - вчера) бе тег­лен жребият за полуфинали­те за Купата на АфЛ. Пад­нахте се с ЦСКА 1948. Какво очакваш от този мач?
- Ние във всеки мач играем за победа. До този двубой има още време. Когато дойде вре­мето за този мач, ще го мис­лим. Всяка среща е важна за нас и тази е една от тях.

Взехте аванс пред Кариана в битката за първото мяс­то в Северозападната Трета лига...
- Аз лично не приемам никой като конкурент на Литекс в тази група.

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки