Димитър Пенев: Гладни лисици се въртят около ЦСКА

"Обидно е за нас, ветераните, някакви хора, които нямат нищо общо с клуба, да искат емблемата", заяви Пената

Димитър Пенев: Гладни лисици се въртят около ЦСКА

Треньор №1 на 20-и век Димитър Пенев говори npeg "Тема Спорт" във връзка с проваления търг за емблемата на ЦСКА и опитите на една четвъртодивизионна формация да я придобие.

"Кои са тези? Нито сме ги чували, нито нищо. На всеки мач на ЦСКА се вижда колко много фенове има, а има и още доста, които не идват на срещите, но си гледат двубоите. Онези, като спечелят 10 трофея, тогава може да си помислят, че имат нещо общо с ЦСКА. А това не виждам кога ще се случи. Просто няма никаква причина да напират за емблемата. Какво общо имат с нея? Те само носят име ЦСКА, но какво от това. Нищо не им дава право да претендират за купи, знамена, бутони и още повече за емблемата", каза Пенев.

"Става ми обидно, като слушам такива неща. Онези, като толкова искат емблемата, защо не ни потърсиха нас, ветераните, да им кажем мнението си. В крайна сметка ние сме хората, които сме градили марката "ЦСКА" още от 1948 година насам. Обидно е за нас, ветераните, всичко това", добави Пенев.

"Това, че се създава напрежение около ЦСКА в последните дни и седмици, не ме учудва. Открай време винаги е било така и винаги ще е така. Иначе се носят някакви слухове кой ги организира и финансира онези в четвърта дивизия... Зает човек е, президент на бизнесмените, клуб има, други истории...", каза още Пената.

"Думите на Паро Никодимов, че на "Армията" са се появили самозванци, в общи линии отговарят и на моето мнение, макар че не бих употребил чак такава дума. Но се чудя онези в малкия клуб какво общо имат с ЦСКА и не успявам да намеря отговор. Посочете ми някой от играчите им да има поне 10 мача за ЦСКА? Работата е ясна - гладни лисици се въртят около "Армията", опитват да поддържат някакво темпо и да създават напрежение. Не виждам какво общо имат с ЦСКА и как ще продължават още дълго", добави Пенев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки