Ангел Палийски: Следващата стъпка е да се намерят инвеститори

Ботев стартира процедура за увеличаване на капитана и промени устава с цел да улесни нови спонсори

Ангел Палийски: Следващата стъпка е да се намерят инвеститори

Президентът на Ботев (Пд) Ангел Палийски заяви, че стартира процедура за увеличаване на капитала на акционерното дружество, след като дълъг към „ТЦ ИМЕ” вече не тежи на „канарчетата”.

„Разликата между вчерашния и днешния ден е положителна. Има добри новини. Днес се проведе Общо събрание на акционерите. Дълговете на клуба бяха преструктурирани и се взеха по-важни решение за бъдещето на клуба. Стартира процедура за увеличаване на капитала на акционерното дружество. Има и промяна в устава на дружеството, с което целим да се създадат по-добри условия в клуба”, обясни той пред „Дарик”.

Промяната в устава се прави в името на една много важна цел – да се намери нов спонсор за Ботев.

„В много от разговорите с инвеститори досега това беше основен въпрос. Би трябвало вече да преминават по-лесно разговорите на тази тема. До намирането на нов инвеститор този голям процент акции ще си остане на Сдружение Ботев. Следващата стъпка е да се намерят инвеститори да издържат футболния клуб. Това е желанието на всички нас – да бъдем от водещите български отбори. В годините Ботев винаги е имал късметът да намери стойностни собственици. Надявам се както е бил апетитна хапка преди, така ще бъде и сега. Най-важното е, че ще има хора, които ще откликнат на каузата”.

В петък Ботев е домакин на Верея от 15:30 във втория кръг от плейофите в Първа лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки