Един точен удар стигна на Андерлехт за реми срещу Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мхитарян подгони постижение на Ван Нистелрой в Европа

Един точен удар стигна на Андерлехт за реми срещу Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Андерлехт стигна до домакинско равенство 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в първия ¼-финал между двата отбора в Лига Европа.

Домакините отправиха само един точен удар по време на целия мач в Брюксел, но благодарение на него се добраха до реми в последните минути на срещата.

Наставникът на гостите Жозе Моуриньо остави на пейката Андер Ерера и Давид де Хеа, но все пак заложи на почти оптимален стартов състав, а момчетата му имаха игрови превес през почти всичките 90 минути.


Още в 17-ата Маркъс Рашфорд намери чудесно Златан Ибрахимович в пеналта и ударът на шведа бе спасен, а после Джеси Лингард нацели гредата при добавката.


Около 120 секунди по-късно пак Рашфорд стреля опасно от средна дистанция, но встрани от целта.

Последваха две добри атаки на Манчестър Юнайтед, спрени с вещина от Моду Кара Мбуджи.

В 36-ата минута Маркъс Рашфорд затрудни максимално вратаря Рубен с диагонален удар от воле, а след намесата на стража Хенрик Мхитарян притича и от минимален ъгъл успя да порази целта.


Така арменецът се превърна в първия футболист на Манчестър Юнайтед, разписал се в 4 поредни европейски визити от сезон 2002/03, когато това стори Рууд ван Нистелрой.

Това позволи на „червените дяволи” да се оттеглят на почивката с минимален аванс.

Андерлехт започна по-мотивирано след паузата и в 50-ата минута Антонио Валенсия изби от голлинията след изстрел и рикошет.


Гостите отговориха пет минути по-късно, когато Пол Погба изведе Матео Дармиан и той центрира, а Мхитарян засече от воле към обратния ъгъл, но топката мина встрани от вратата.

В 83-ата минута Пол Погба имаше отличен шанс да удвои аванса на своите след чудесен пас на Златан Ибрахимович, но стреля в обсега на вратаря и Рубен спаси.

После резервата Маруан Фелайни, който е юноша на домакините, отпита с глава да преодолее стража, ала стреля прекалено слабо и право в ръцете.

Така се стигна до 86-ата минута, в която Леандер Дендонкер засече с глава центриране отляво на Иван Обрадович и не остави шансове на Серхио Ромеро, изравнявайки резултата с първия точен удар на Андерлехт в мача.


Това позволи на белгийците да запазят шансовете си преди реванша на „Олд Трафорд” след седмица. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки