Славия надви Монтана с 4:3 след два пълни обрата и изпусната дузпа (ВИДЕО)

Иван Минчев вкара два гола от преки свободни удари за "белите", Славия обърна от 1:3 до 4:2 за 20 минути

Славия надви Монтана с 4:3 след два пълни обрата и изпусната дузпа (ВИДЕО)

Славия победи Монтана с 4:3 като гост на стадиона в Ловеч след два пълни обрата и седем гола във втория кръг на плейофите от втората осмица на Първа лига. Това бе шеста поредна загуба за Монтана и втори пореден успех за „белите” далеч от дома.

С успеха Славия отново мина пред Верея с 34 точки на второ място в група А на втората осмица. Монтана е безнадеждно назад с едва 12 точки.

Пред почти празните трибуни на Градския стадион в Ловеч отборът на Владимир Иванов поведе в 10-ата минута след идеално подаване на Ивайло Димитров пред вратата за Наско Милев, който бе задължен да отбележи и го направи.

В 22-ата минута Монтана направи контра петима на трима, Сергей Георгиев проби отдясно и пусна до себе си за Атанас Илиев, който изравни по диагонала.

Георги Петков направи дузпа в края на първата част, но се реваншира като спаси изстрела на Саер Сане от бялата точка и почивката дойде при 1:1.

Монтана направи пълен обрат две минути и половина след подновяването на играта. Саер Сане подаде вляво през статичната защита на гостите за Петър Атанасов, чието подаване почти от аутлинията успоредно на вратата беше засечено от бранителя Андреа Христов – автогол и 2:1.

В 57-ата минута нова контра на Монтана отляво позволи на Атанас Илиев с петичка да вдигне топката зад себе си за налитащия Саер Сане, който от въздуха опъна мрежата за 3:1.

Само пет минути по-късно Иван Минчев от пряк свободен удар точно пред наказателното поле съвсем леко прехвърли над стената и намали на 3:2.

След още три минути Иван Минчев центрира от корнер и на първа греда юношеският национал до 19 години Калоян Кръстев с глава параболично вкара в далечния ъгъл за равенството 3:3.

8 минути преди края Иван Минчев за втори път вкара от пряк свободен удар с левия крак в близкия десен ъгъл за атрактивното 4:3 и голям обрат на Славия, който изоставаше с 1:3, но вкара три гола  в рамките на 20 минути, за да спечели.

Relegation Round, Group A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ботев Пд 28 11 5 12 -1 38
2 Славия 28 10 4 14 -13 34
3 ФК Верея 28 9 6 13 -14 33
4 Монтана 28 3 3 22 -40 12

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки