Дани Алвеш: Ювентус мечтае за Шампионска лига след 21 години прекъсване, а аз живея да сбъдвам мечти

Шансовете са 60:40 за Юве, можем да отстраним най-добрия отбор в света, оптимист е десният бек

Дани Алвеш: Ювентус мечтае за Шампионска лига след 21 години прекъсване, а аз живея да сбъдвам мечти

Дани Алвеш призна, че за него ще бъде много емоционален момент да се завърне на „Ноу Камп” и да играе срещу „най-добрия отбор в света”, но смята, че шансовете са 60:40 в полза на неговия сегашен клуб Ювентус да продължи напред към полуфиналите в Шампионска лига след успеха с 3:0 в първия мач.

Дани Алвеш беше осем години в Барселона между 2008 и 2016-а и сега за първи път ще се завърне на „Ноу Камп”.

„Много е емоционално да се завърна тук. Мисля, че имаме 60:40 шанс да се класираме. Трябва да покажем уважение, но знаем, че всички мачове на „Камп Ноу” са трудни и искаме да вкараме голове, не да мислим само за защита. Искаме да нараним Барса и един гол за нас може да направи голяма разлика в мача”, коментира Дани Алвеш на пресконференцията на Ювентус в Барселона.

„В края на миналия сезон постигнахме нещо забележително с Барселона. Казах, че бях щастлив тук, че ще бъде щастлив да остана, защото още съм фен на Барселона. Сега пазя Барселона в специално кътче в сърцето си, но това е отделно от професионализма”.

„Ако преодолеем Барса, както се надявам да направим, тогава ще сме елиминирали най-добрия отбор в света. Ювентус мечтае да спечели Шампионска лига след 21 години прекъсване. Аз живея с мечтите и да ги правя реалност. Когато ми казаха, че Юве не е печелил трофея толкова дълго време, бях заинтригуван и нетърпелив да помогна на Ювентус да постигне тази мечта”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки