Живко Желев: Как ли не ни наричаха, но "оранжевият" отбор го има

"Играем не лош футбол", категоричен е наставникът на Литекс

Живко Желев: Как ли не ни наричаха, но "оранжевият" отбор го има

Литекс загуби с 0:4 гостуването си на Лудогорец, в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Така най-вероятно ловчанлии ще приключат участието си в надпреварата след реванша в Ловеч, идната седмица.

 

"През второто полувреме видях доста позитиви в играта ни. Изглеждахме по начина, по който подготвяхме да бъдем в този мач. За никого не е тайна класата на Лудогорец. След като получихме гол във втората минута, настъпи скованост във футболистите. На много от тях им е първи сблъсък срещу такива футболисти, така че действаха малко по-припряно през първото полувреме, откъдето дойдоха грешките и за другите голове. Този мач само може да ги изгради като личности за в бъдеще, защото не всеки ден могат да се докоснат до полуфинал. Никой не преполагаше, че можем от В група да стигнем до тук. Знаем си възможностите. Второто полувреме се представихме по-добре. Успяхме да задържим резултата, макар че сигурно много хора очакваха да получим още 4-5 гола. Случват се тези неща във футбола. Трагедии няма да правим. След една седмица ни предстои още един сблъсък с Лудогорец и Купата на България приключва, остава първенството и аматьорската купа.

 

Ако не беше паднал голът в началото, със сигурност резултатът можеше да е по-различен - можеше да загубим с 6-7 гола, можеше и с  два, а можеше и "хикс". Мъчим се да втълпим на футболистите, че трябва да излизат още от първата минута концентрирани и да се борят до последната.

 

Ние сме в трета дивизия и футболистите ни, без да ги обиждам, отстъпват по качества на Лудогорец. Опитахме се да се противопоставим, а не да играем като равен с равен. Искахме да изчакваме, да задържаме топката колкото се може по-дълго, да ги изненадаме на контраатака. Не се получи. През първото полувреме имахме 1-2 положения. Но пак казвам - трагедии няма да правим, за момента това е действителността.

 

Какалов не е в необходимата форма. Имаше контузии, които го извадиха от рутъм. Надявам се още в следващи мач да влезе в нужното ниво, да бъде един от лидерите на отбора.

 

Литекс го има още от юли. Само не знам как не ни наричаха - да не споменавам най-различни имена. Благодарение на Купата на България всички видяха, че "оранжевият" отбор го има. Играем не лош футбол. Целта е да влезем във Втора лига", коментира наставникът на Литекс Живко Желев.

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки