Сензациите в пресата: ЦСКА гони Кувемба и българи, Камбуров напусна Локо (Пд)

Левски пак се ослушва за Мапуку, Каранга титуляр срещу Лудогорец, ЦСКА се огледа в унгарски национали и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА гони Кувемба и българи, Камбуров напусна Локо (Пд)

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 20 април 2017 година:

„Тема спорт”: Камбуров напусна Локо (Пд)

Ситуацията в Локомотив Пловдив продължава да е взривоопасна въпреки нескопосаните опити на ръководството да спаси положението. Капитанът на черно-белите Мартин Камбуров стана поредният, който напусна отбора със скандал. Вчера шаранът отново не присъства на тренировката на железничарите, след като не се бе явил и на заниманието във вторник. Нападателят е огорчен от отношението на ръководството и феновете към него. Той бе обвинен от някои ултраси в бойкот към предишния треньор Едуард Ераносян, а след това не бе защитен от шефовете. Отделно от това Мартин има да получава и пари, но не неизплатените суми са водещи за решението му да се махне от "Лаута". Днес таранът ще води преговори с ръководство на Локо за разтрогване по взаимно съгласие. Той е непреклонен в решението си да напусне, въпреки че босът Христо Крушарски заяви, че ще се опита да намери решение на проблема и ще се срещне с играча. 

„Тема спорт”: Каранга титуляр срещу Лудогорец

Централният нападател на ЦСКА Фернандо Каранга тренира на пълни обороти и почти сигурно ще е титуляр в неделния мач срещу Лудогорец. Бразилецът е подновил занимания наравно със своите съотборници още във вторник и ще е на разположение на треньора Стамен Белчев. Третият двубой с разградчани този сезон е на "Армията" на 23 април от 20:00 часа. Каранга се е възстановил бързо от травмата, която получи срещу Черно море (3:1) на 8 април. Тогава кракът му буквално бе разпран от вратаря Емил Михайлов и макар да получи 15 шева, нападателят вече е в доста по-добро състояние. Завръщането на Каранга отваря допълнителни опции пред Стамен Белчев за офанзивното каре. Сигурен за мястото си изглежда Десподов по дясното крило. Кулма, който се представи на ниво срещу Локо, също се очертава да е титуляр в неделя. Той вкара на Лудогорец в Разград (1:2). Евентуална промяна може да има на позицията зад нападателя. Там вариантите са Педро, Кубемба и изтърпелият наказание за натрупани картони Арсенио. Стамен Белчев отново ще разчита и на Чорбаджийски, който пропусна гостуването на "Лаута" заради санкция. Той игра 90 минути за дубъла при 0:1 от Поморие на "Армията" в петък. В сметките на Белчев е и Бумал, който се завръща след лека контузия. Симао пропуска двубоя с Лудогорец заради натрупани 5 жълти картона. Отборът проведе вчерашното си занимание от 17:30 часа в Панчарево при дъждовно и ветровито време.

„24 часа”: ЦСКА пъди Кувемба и българи

ЦСКА със сигурност няма да разчита на Кевин Кувемба от лятото. Нападателят дойде преди няколко месеца в София, но до момента не е направил нищо, за да впечатли треньори и ръководство и да остане в Борисовата градина. Решението е взето и той ще приключи с престоя си при „червените". Очаква се да бъдат освободени и няколко от българските футболисти, които не показват развитие. В момента вторият състав на ЦСКА, в който те трябваше да трупат опит, е на ръба на изпадането от Втора лига и повечето от по-опитните играчи били тотално разочарование. Вече тече сериозна селекция, като са набелязани играчи от унгарското и дори френското първенство. От Гърция също се очаква да бъде привлечен поне един централен нападател. Фен, пристигнал чак от Хонконг, изненада всички на стадион „Българска армия". Той направи снимки на всичко, до което се докосна, и дори обядва в ресторанта на стадиона. Най-много китаецът се зарадва на срещата си с Георги Велинов, като му бе обяснено, че една от звездите, които толкова усилено снима, е посветена точно на човека, които се разхожда по алеята. Джони Велинов бе в компанията на Веселин Яневски, който отговаря за вратарите в школата. Китаецът бил фен на „Манчестър Юнайтед" и харесал ЦСКА заради Димитър Бербатов. Той знаеше само няколко думи на руски и „благодаря" на български. Билетите за дербито с „Лудогорец" вече са в продажба, като от Борисовата градина с нетърпение очакват съдийското назначение след скандалите в двубоя преди 2 седмици.

„Тема спорт”: Левски пак се ослушва за Мапуку

Спортно-техническият щаб на Левски отново души около нападателя Жуниор Мапуку. Конгоанецът в момента води атаката на Берое. През лятото таранът бе свободен агент и имаше вариант да заиграе на „Герена", след като сините се разделиха с Венцислав Христов. Тогава обаче те предпочетоха да вземат Илиан Мицански. Бившият национал обаче разочарова и през зимата напусна клуба. 27-годишният Мапуку има договор с Берое до лятото. През настоящата кампания той изигра 19 мача за старозагорци в Първа лига. В тях той успя да реализира 10 гола. Той вече има оферта от испанския втородивизионен Елче. От този клуб му предлагат месечна заплата над 10 хиляди евро. Жуниор обаче още не е дал окончателен отговор на испанците. Сигурно е, че Мапуку няма да остане при заралии след края на сезона. От Левски вече са наблюдавали на няколко пъти нападателя. Те имат нужда от подсилване в предни позиции, защото нигериецът Бабатунде Аденижи е неубедителен, а взетият от Верея Амаду Сукуна разочарова. От „Герена" вчера се разбра, че в петък преди мача на Левски с Дунав Русе (двубоят започва от 20:00 часа на „Герена") детският отбор на сините (набор 2007), който участва на световното първенство Мундиалито в Испания, ще направи почетна обиколка. Клубната телевизия пък подготвя филм с представянето на малчуганите на престижния турнир.

„Меридиан мач”: ЦСКА-София се огледа в унгарски национали

Главният скаут на ЦСКА-София Велизар Димитров хареса двама играчи за лятната селекция на „червените". Става дума за крилото на Ференцварош Герго Ловренчич и защитника на Вашаш Жолт Корчмар. Както е известно, бившата звезда на автентичния клуб изгледа на живо срещата между двата тима в Будапеща, завършила 2:1 за Вашаш. Ловренчич е национал на Унгария, като дори бе част от състава на „маджарите" на Евро 2016. Той е крило, но може да играе и като бек. 28-годишният футболист е играл за Будафоки, Печ, Ломбард-Папа, Лех Познан, а от лятото е собственост на Ференцварош. Той обаче много трудно може да бъде привлечен на „Българска армия", тъй като има договор с унгарския гранд до 2019 г., а освен това струва около 700 000 евро. Жолт Корчмар обаче е много по-достъпен за ЦСКА-София, тъй като договорът му с Вашаш изтича през лятото. 28-годишният защитник е оценяван на 650 000 евро. Той има 24 мача за Унгария, а кариерата му е преминала през тимовете на Уйпещ, Бран, Гройтер Фюрт, а във Вашаш играе от миналото лято. Корчмар е централен защитник, но може да действа и като бек и дефанизвен халф. Въпреки че тези играчи са впечатлили Велизар Димитров, то това не означава сигурен трансфер, тъй като всичко е въпрос на преговори, а и на сериозни финанси.

„Меридиан мач”: „Червените” наблюдават и цел от Франция
ЦСКА-София проявява интерес към играч, подвизават, се във второто ниво на френския футбол. Името му се пази в тайна, но става въпрос за ляво крило. В Борисовата градина се изгледали няколко изяви на футболисти на видеозаписи. Очаква се съвсем скоро скаути на „червените" да наблюдават и на живо набелязания състезател. Навярно той ще бъде гледан от Велизар Димитров. На „Армията" вече работят усилено по лятната селекция, като в полезрението им освен гореспоменатите унгарски национали попадат играчи от няколко европейски и южноамерикански първенства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки