В Турция: Гьозпете се разбра с ЦСКА 1948 за Елитон

Отборът на Мъри Стоилов уреди централния защитник, твърдят в страната

В Турция: Гьозпете се разбра с ЦСКА 1948 за Елитон

Пристигането в Гьозпете на централния защитник на ЦСКА 1948 (София) Елитон може да се смята за почти сигурно, което означава напускане на Атънч Нукан, който има същите характеристики, пише haberglobal.com.tr.

Гьозпете, който приключи първата част от сезона във второто ниво на турския футбол Първа лига, започна да работи върху укрепването на отбора си много активно. Българският старши треньор на тима Станимир Стоилов определи защитната линия като първа цел.

"Гьозтепе взе мерки, когато българският треньор поиска висок защитник с ляв крак и постави на дневен ред Елитон, който игра за ЦСКА 1948. Докато отборът на Измир се свърза с играча и клуба му и постигна принципно споразумение, официални стъпки се очаква да бъдат предприети след обсъждане на окончателните подробности между двете страни", пише изданието.

Снажният бранител на отбора от Бистрица преди това е играл за Фигейрензе, Санто Андре, АБС Натал и Спортинг Ковиля в кариерата си.От друга страна, след този трансфер, Гьозтепе най-вероятно ще се раздели с Атънч Нукан, който има подобни характеристики в отбора.

Това за момента не се приема добре от привържениците на отбора от Измир, които се чудят защо Атънч трябва да бъде освободен или продаден. На първо място той играе вече четири и половина сезона в клуба и феновете го определят като един от най-лоялните играчи. Той е на 30 години, т.е само с две години по-възрастен от Елитон, а и има  опит в турското първенство, говори езика и няма нужда от адаптация. Други фенове пък не приемат, че защитата е най-належаща за подкрепа предвид добрите резултати. Трети пък виждат извън футболни причини за сделката.

Освен Елитон, Гьозтепе почти сигурно ще подсили и атаката си. Вестник gazeteyenigun.com.tr твърди, че ще бъде придобит 27-годишният Умут Бозок, който в момента играе за Трабзонспор. Той напоследък загуби титулярното си място и въпросът е дали ще бъде преотстъпен или продаден на Гьозтепе. Бозок е роден във Франция и там е преминал обучение в школите на местни клубове. В клуба са се спрели на този футболист, след като са прегледали преди това подробно първенствата на България и Казахстан за подсилване в предни позиции, пише още медията.