В Лех имат големи очаквания към Сашо Тонев за новия сезон

Българският полузащитник бе един от двамата футболисти, които не отнесоха критики при поражението на тима с 0:3 от АИК

В Лех имат големи очаквания към Сашо Тонев за новия сезон

Българският полузащитник на Лех (Познан) Александър Тонев беше един от двамата футболисти, които не отнесоха критики при поражението на тима с 0:3 от АИК (Стокхолм) в третия кръг на турнира Лига Европа. Другият беше Ловренчич, като двамата единствени показаха активност през всичките 90 минути. При резултат 0:2 в средата на второто полувреме удар на Тонев под гредата след пас на Ловренчич беше спасен от вратаря на шведите. Скандинавците обаче почти решиха всичко с третия си гол, който падна в 86-ата минута. 


Вестник "Пшегльонд Спортови" отбелязва, че напускането на Артьомс Рудневс в момента няма как да бъде компенсирано и докато в Полша отборът може и да се представи на ниво, то атаката на върховете в Европа с този състав трябва да се отложи. "Ще станем ли свидетели на експлозията на Александър Тонев!?", пита изданието и напомня, че българското крило игра силно в предишните два кръга в Лига Европа. Срещу азерите от Хазар-Ленкоран пък той вкара единственото и класиращо Лех попадение за третия кръг. 
 

"Когато този българин дойде, никой не очакваше кой знае какво от него. Все пак треньорът му в българския ЦСКА кой знае защо го държеше резерва. Хората от Лех отидоха да го гледат в София, но той се появи на терена за не повече от 25 минути, обяснява полската медия. "Бърз, динамичен, с хубав дрибъл. Колко такива играчи в полската лига можем да посочим?!". В началото Тонев сам се държал на страна, но сега вече с уроците по полски език, които посещава, е неотменна част от отбора. 
 

"Очакваме от Алекс да бъде един от локомотивите на нашия отбор през новото първенство. Въпреки поражението в Стокхолм, той спечели доста единоборства, игра в защита и създаде напрежение за шведите с далечните си удари", коментира треньорът Мариуш Румак. 
 

Местният вестник "Познан Наше Место" също пита: "Това ли ще бъде сезонът на Тонев!?". Не е нужно да си голям специалист, за да видиш, че този момък се отличава с футболните си качества, се казва в краткия анализ за новия облик на Лех (Познан).

Георги Русев с победен гол в Швейцария

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

Национал на България в топ 3 на Серия Б

Петко Христов с висока оценка в Италия

Тодоров с важен гол в Шотландия (ВИДЕО)

Таранът вкара в плейофите за влизане в елита

Димитър Митов обра наградите в Сейнт Джонстън

Българският вратар с 11 отличия в Шотландия

Гьозтепе на Мъри смачка лидера Еюпспор (ВИДЕО)

Отборът на българина дори не бе с всичките си титуляри

Лийдс и Груев ще играят срещу Норич в плейофите за влизане във Висшата лига (ВИДЕО)

В другата полуфинална двойка Уест Бромич ще се изправи срещу Саутхемптън

Гьозтепе за Мъри: Бащите спазват обещанията си (ВИДЕО)

Измир е в еуфория след завръщането на тима в елита

Изчислено: Мъри спечели 70% от мачовете с Гьозтепе

Станимир Стоилов изпълни успешно мисията и върна отбора в елита

Шльонск с Петков и Петров се издъни срещу Рух и се сбогува с надеждите си за титлата (ВИДЕО)

Отборът на българите загуби с 2:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки