Русия тресна олимпийския вицешампион в баскетбола

Русия хвърли една от изненадите на олимпийския баскетболен турнир в Лондон, след като шокира европейския шампион Испания със 77:74

Русия тресна олимпийския вицешампион в баскетбола

Русия хвърли една от изненадите на олимпийския баскетболен турнир в Лондон, след като шокира европейския шампион Испания със 77:74 и оглави класирането в група B на надпреварата.

 

От самото начало всички определяха „Ла фурия" като единствения отбор, способен да се противопостави по някакъв начин на безспорния фаворит САЩ. Днес обаче Сборная доказа, че е дошла на Олимпиадата с едничката мисъл да се бори за медал, а и ако може да прекъсне тоталната доминация на Джеймс, Брайънт и компания.

 

Победата на Русия е още по-впечатляваща, след като тя дойде в последните секунди на срещата, а през голям период от срещата „Ла фурия" срещата под контрол.

 

Двубоят определно не започна добре за Сборная, която губеше от самото начало с 18 точки (2:20) - в тези минути просто нямаше кой да спре братята Гасол, както и Руди Фернандес. Това обаче беше само моментно, а Фридзон поведе своите към обрат и на полувреме то разликата беше стопена едва до 8 точки - 32:40.

 

Настъпилият срив в играта на фаворита Испания продължи и след полувремето, като защитата определено не можеше да се справи с Фридзон и Понкрашов, които правеха каквото си искат с топката. В нападение пък си пролича липсата на Рики Рубио и испанците изглеждаха безидейни. Това доведе до пълен обрат, и то в края на третата четвърт - 56:53.

 

Испания намери истинското си лице в решшителната четвърт, като записа серия от 16:4 и поведе с цели 9 точки, но Сборная не беше казала тежката си дума. "Тихичкият" през този двубой Кириленко поведе своите към нов обрат, след като реализира няколко много точни стрелби, а Фридзон и Хряпа буквално отнеха победата от ръцете на Испания.

 

Първо при 70:73 Хряпа изравни с тройка минута преди края, а Мозгов заби мощно за 75:73, а силите на еврошампионите не стигнаха за обрат.

 

За Русия най-резултатен бе Виталий Фридзон, който реализира 24 точки, Антон Понкрашов записа 14, а Виктор Хряпа и Тимофей Мозгов допринесоха с по 12 точки за успеха.

 

За Испания Пау Гасол отбеляза 20 точки, а Марк Гасол и Руди Фернандес добавиха по 10 точки.

 

Срещи от четвъртия кръг в група "Б" на турнира по баскетбол за мъже на Олимпийските игри в Лондон:

 

Русия - Испания - 77:74 (32:40)

 

по-късно днес:
Китай - Бразилия
Великобритания - Австралия

 

Временно класиране:
1. Русия 4 4 0 320:277 8 точки
2. Испания 4 3 1 332:306 7
3. Бразилия 3 2 1 216:208 5
4. Австралия 3 1 2 222:218 4
5. Великобритания 3 0 3 215:241 3
6. Китай 3 0 3 196:251 3

 
САЩ защити олимпийската си титла в баскетбола

Отборът на САЩ защити олимпийската си титла в баскетбола при мъжете, след като надви игралия достойно тим на Испания със 107:100 във финала

Русия грабна бронза в мъжкия баскетбол

Русия спечели бронзовите медали от олимпийския баскетболен турнир при мъжете, след като в спор за третото място се наложи с 81:77 точки над Аржентина

ФИБА обмисля ограничение на възрастта в олимпийския баскетбол

ФИБА Свят обмисля да въведе ограничение за възрастта на играчите в олимпийския баскетболен турнир при мъжете

Баскетболистките на САЩ спечелиха пета поредна олимпийска титла

Американките триумфираха общо за седми път в историята си след 86:50 срещу Франция

Австралийките биха Русия и се окичиха с бронзовите медали в Лондон

Олимпийският вицешампион от Пекин'2008 Австралия спечели бронзовите медали в турнира по баскетбол за жени на олимпийските игри в Лондон.

САЩ отвя Аржентина и се класира за финала на баскетболния олимпийски турнир

Американците ще спорят за златото с Испания в повторение на финала от Пекин през 2008-ма

Испания обърна Русия и ще играе на финал

Това е втори пореден финал за Пау Гасол и компания

Леброн Джеймс стана вторият баскетболист с "трипъл-дабъл" в историята на олимпийските игри

Звездата на Маями Хийт и олимпийския отбор на САЩ Леброн Джеймс стана вторият играч с "трипъл-дабъл" в историята на Олимпийските игри, а също така и първият американец с подобно постижение.

Французойките биха Чехия и са на полуфинал

Женският национален отбор по баскетбол на Франция се класира за полуфиналите на Олимпийските игри в Лондон, след като тази нощ се наложи изключително драматично над Чехия със 71:68

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки