Ботев не срещна трудности при класически успех над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Канарчетата" можеха да спечелят и още по-убедително, но Георги Петков се намеси много добре

Ботев не срещна трудности при класически успех над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) победи Славия с 3:0 в мач от XXIX кръг на Първа лига, изигран на Националния стадион "Васил Левски" в София. Герой за гостите бе Омар Косоко, който отбеляза два гола, а беше и много близо до хеттрик.

Гостите са лидери в групата от втората осмица и вече имат ссъс 7 т. повече от „белите”, които спечелиха първите си две срещи.

Първите няколко минути на двубоя преминаха равностойно, но удари към вратите липсваха. В 23-та Сердеров отправи силен удар, но Чворович улови. Малко след това пък Терзиев стреля опасно с гава, но Георги Петков също опази вратата си.


След продължителни равностойни минути, в последните 10 от първото полувреме гостите от Пловдив забиха два гола. Първо в 34-та Омар Косоко бе намерен непокрит в наказателното поле и откри, а в 44-та Антонио Вутов завърза Христов и Велков преди да залъже и Петков и да отбележи на опразнена врата. 

След почивката още в 50-та минута Косоко оформи класическата победа за Ботев с втория си гол. Нападателят получи в наказателното поле, финтира защитник и заби топката в близкия ъгъл.


В 77-та минута отново Косоко бе близо до хеттрик, но Петков изби със сетни сили и предодврати разгром за Славия.  

Relegation Round, Group A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ботев Пд 29 12 5 12 +2 41
2 Славия 29 10 4 15 -15 34
3 ФК Верея 28 9 6 13 -14 33
4 Монтана 28 3 3 22 -40 12

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки