Мончи: Искам да засиля позициите на Рома не само в Италия, а и на най-високо ниво в Европа

Клубът изцяло подхожда на моя метод на работа

Мончи: Искам да засиля позициите на Рома не само в Италия, а и на най-високо ниво в Европа
Новият спортен директор на Рома Рамон Родригес – Мончи говори за целите на римския клуб. Бившият вратар, който взимаше важните решения в Севиля през последните 17 години, подписа с "джалоросите" и ще ръководи спортно-техническите въпроси в клуба.
 
- Рома успя да изгради много. Вярвам, че с добро планиране, с подходящия персонал и инфраструктура ние ще успеем да постигнем голям успех.
 
- Какво ви накара да изберете Рома?
 
- Всичко е свързано с интереса на клуба, с решимостта, с която те искаха да подпишат с мен. Освен това самата привлекателност на клуба. Той отлично подхожда на моя метод на работа.
 
Това е един амбициозен клуб, който иска да расте и да се бори за големите трофеи. Рим е един красив град, а Рома има много фенове. Аз вярвам, че ние имаме всичко необходимо за добра работа.
 
- Вие подписахте четиригодишен договор. Какви са вашите краткосрочни и дългосрочни цели?
 
- Краткосрочната цел е да се установя в Рим и да науча за идентичността и философията на Рома.
 
Тогава ние с Рики Масаро трябва да създадем най-професионалния футболен отдел, защото това е една от тайните за бъдещите успехи.
 

Що се отнася до дългосрочните цели, то ще се стремим да засилим позициите на Рома не само в Италия, а и на най-високо ниво в Европа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки