ПСЖ чукна пет на незаинтересования Монако (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Монегаските" пуснаха изцяло резерви и паднаха с 0:5 в полуфинала за Купата на Франция

ПСЖ чукна пет на незаинтересования Монако (ВИДЕО+СНИМКИ)

Монако демонстрира, че по никакъв начин не се интересува от трофея за Купата на Франция през този сезон и излезе с изцяло резервен състав при разгромната загуба с 0:5 от носителя на трофея Пари Сен Жермен във втория полуфинал. ПСЖ ще опита да спечели трети пореден трофей на финала срещу Анже на 27 май.

От целия състав на Леонардо Жардим единственият, който бе останал от предния мач сред 11-те беше Андреа Раджи. Всичките други десетима играчи почти не бяха играли досега през сезона. Монако се бори за титлата в първенството и в Шампионска лига, където ще играе полуфинални срещи с Ювентус.

ПСЖ пусна наглед всичко най-добро и имаше смазващо превъзходство. Кавани стреля с глава в ръцете на Де Санктис, а Мбае попречи на Кавани да бие след бързо изпълнено нарушение от Верати.

Тиаго Силва за малко да си вкара автогол при опит да изчисти от Жермен.

В 26-ата минута Де Санктис направи ужасна грешка и изпусна топката точно на крака на Кавани, който подаде на Дракслер за елементарен гол на празна врата за 1:0.

Пет минути след това Ди Мария центира и Кавани с бляскава петичка матира Де Санктис с 45-ия си гол за сезона, с който отпразнува новия договор с ПСЖ.

Кавани заобиколи вратаря после, но не му остана ъгъл за стрелба, а Матюиди опита да повтори Кавани с петичката, но нацели гредата.

Пет минути след паузата Максуел центрира от фланга и Сафван Мбае си вкара автогол в опит да попречи на Маркиньос да се разпише – 3:0.

След още две минути Ди Мария подаде на Матюиди, който отблизо покачи на 4:0.

ПСЖ можеше да отбележи още много голове, но започна да пропилява редящите се един след друг шансове.

Чак в 90-ата минута удар на Максуел през купа от тела бе спрян удобно за Матюиди, който чукна до себе си за Маркиньос, който също на празна врата от няколко метра оформи крайното 5:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки