Чакането приключи, Дунав се завръща у дома

Над 8 000 души се очаква да изпълнят трибуните и да под­крепят своите любимци в мача с Лудогорец

Чакането приключи, Дунав се завръща у дома

Дългоочакваният миг настъ­пи. Днес от 17:30 часа Дунав ще се завърне у дома. Драконите приемат Локомотив Пловдив на обновения Градски стадион, който е с подменен терен и осветление. Именно това бе основната пречка русенци да не домакинстват в крайдунав­ския град. Феновете могат да си отдъхнат с облекчение и да оставят в миналото пътува­нията до Разград.

Над 8000 души се очаква да изпълнят трибуните и да под­крепят своите любимци от първата до 90-ата минута. За последно Дунав прие съперник на Градския стадион на 21 май миналата година. Тогава в предпоследния кръг в Б група драконите удариха Верея с 1:0 и бяха наградени за първото мя­сто. А пък в елита тимът не е домакинствал в Русе от 1 юни 1991 година, когато бе победен Миньор Пк с 1:0. Седмица по-късно обаче драконите изпадна­ха и често се лутаха из втора и трета дивизия, търсейки себе си. За да стигнем до днес, кога­то отборът, превърнал се в хи­та на сезона, ще приеме Локо Пловдив в ролята на фаворит.

Подобна еуфория в провин­цията за последно имаше за ви­зитата на ЦСКА на Локомотив Горна Оряховица в края на есен­ния дял, когато на стадиона се стекоха 9000 души.

Мачът днес е от изключи­телна важност и за двата от­бора. За черно-белите той се явява последен шанс в битката за четвъртото място, което при спечелване на купата от Лудогорец може да се окаже с цената на бараж за Лига Евро­па. Смърфовете изостават на 6 точки от петия Дунав и на 7 от четвъртия в момента Чер­но море. В този кръг варненци гостуват на лидера Лудогорец. Така пред възпитаниците на Веселин Великов се открива от­лична възможност за атака на четвъртото място. Реално и двата отбора са без конкретна цел и са способни да направят зрелищен мач, който да се пом­ни дълго и да отговаря на това, което ще видим на трибуните.

И двата двубоя през редов­ния сезон завършиха наравно -1:1 в Разград и 0:0 на "Лаута".

Вчера драконите бяха надъхани от стотици свои фенове по време на първата си трени­ровка на Градския стадион. Тя бе открита за медии и привър­женици и предизвика сериозен интерес.

Съоръжението ще отвори врати два часа преди среща­та.

"Призовавам всички любите­ли на спорта да дойдат на ста­диона, за да отдадем нужното уважение към отбора. Мисля, че няма да е проблем да напъл­ним трибуните. Момчетата го заслужават", заяви кметът на Русе Пламен Стоилов. По думите му всеки, който си закупи билет, помага на клуба. Талони­те са с цена от 8 лева.

Градоначалникът обясни, че е желателно хората да дой­дат на стадиона по-рано, за да няма струпване. Взети са всич­ки мерки за сигурност, като няма да се допускат хора в не­трезво състояние или под влияние на опиати. Час преди началото на срещата ще има изпълнения на Общинския духов оркестър и мажоретен съ­став, феновете на Дунав са подготвили и атрактивна хо­реография, включваща много димки и факли.

Стоилов посочи, че ежегод­но в бюджета на общината ще бъдат заделяни между 300 000 и 400 000 лева за модернизация на стадиона. В момента се из­вършва проектиране на нови козирки и на ВИП зоната, като началото на ремонта ще бъде поставено след края на шам­пионата.

Така всичко вече е готово. Остава само главният съдия Стефан Апостолов да даде на­чалния съдийски сигнал.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки