Томаш: Аз съм най-щастлив на земята в този паметен ден за Верея

„Оставаме в елита след първата си година, това е истински подвиг!”

Томаш: Аз съм най-щастлив на земята в този паметен ден за Верея

„Днес сигурно аз съм най-щастливият човек на земята. Влязохме трудно и плахо в мача, но това е разбираемо. Преди мача казах, че тази дата ще остане в историята.”

Това каза Александър Томаш, след като изведе новака Верея до плейофите за място в Лига Европа и гарантира елитния статут на тима за следващия сезон.

„Искам първо да благодаря на моето семейство, а така също на щаба и на футболистите ми. Искам да поздравя и хората, които в началото казаха, че Верея е първият изпадащ отбор. Затова днес аз съм най-щастливият човек на земята”, посочи наставникът на старозагорци.

„Това е един подвиг - оставаме в елита след първата си година. Беше много трудно, имаме си проблемите, решаваме ги, остават между нас, но аз и на играчите им казвам, че ако беше лесно – нямаше да сме ние. Щяха да са други треньори с други футболисти. Човек, когато е искрен и всеотдаен, нещата се получават. Важното е да има сърце и вяра!”

Докъде стигат мечтите на Верея?

„Аз на мечти съм много голям, но реално трябва да съм здраво стъпил на земята. Докъде ще стигнем зависи само и единствено от футболистите. Ние за последния месец изиграхме девет мача. Умората ни е огромна, но човешките възможности са неограничени и всеки трябва да се мотивира сам, за да постига повече. Когато си искрен с футболистите през цялата година и после има кажеш, че са ти необходими - те са на линия. В момента разчитаме най-много на човешките достойнства и подчиняваме всичко на колектива.”

„Наистина един паметен ден. Той дойде благодарение на тези истински мъже в съблекалнята. Естествено, има и грешки, но кой не греши? Дори Барселона ги хващат по 4-5 на контраатаки. А много малко са мачовете, в които ние не владеем повече топката от съперника, говорим за опоненти със 100-годишна история. Човек обаче трябва да бъде стъпил на земята и да опитва постоянно да се развива.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки