Нефтохимик си уреди среща с Монтана на баражите (ВИДЕО)

„Шейховете” удариха Локо (ГО) с 4:1 и остават трети в плейофна Група В

Нефтохимик си уреди среща с Монтана на баражите (ВИДЕО)

Нефтохимик се наложи с 4:1 над Локо Горна Оряховица в двубой от 31-ия кръг на Първа професионална лига. „Шейховете” приключват като трети в плейофна Група B, след като кръг преди края на редовния сезон не могат да настигнат втория Берое, а „железничарите” вече изостават на 4 точки от футболистите на Христо Янев.  Това означава, че в следващата фаза Нефтохимик ще играе срещу Монтана за оставане в елита, а в другия бараж Славия ще срещне Локомотив (ГО).

Срещата започна добре за домакините и Иван Вълчанов още в първата минута можеше да открие резултата на „Лазур”, но пропусна от 11-12 метра и би покрай дясната греда.

В 15-ата пък Бен Отман нахлу в пеналта на Нефтохимик, но не успя да нанесе удар, след което два шута на негови съотборници не застрашиха вратата пазена от Янко Георгиев.

Нефотхимик показа по-организирана игра и създаваше повече напрежение в наказателното поле на своя съперник, а в 22-ата при центриране на Вълчанове от корнер Йордан Йорданов не успя да насочи с глава от малка дистанция.

При центриране в пеналта на Нефтохимик Кифуети опита да изненада излезлият напред Янко Георгиев и пробва прехвърлящ удар с глава, но стража успя да отклони в корнер.

В 36-ата Иван Вълчанов с мощен шут извън пеналта прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Доминацията на „шейховете” продължи и след почивката и още в 48-ата домакините удвоиха. Атаката на Нефтохимик започна от Галин Иванов, който изведе Романов отляво, той центрира успоредно на голлинията за Хазуров, който обаче не успя да засече. Галин Иванов се бе включил в предни позиции и след като получи топката стреля в ъгъла на вратаря, който не се намеси добре и резултатът стана 2:0.

При удар с глава на резервата Софиан Муса топката срещна ръката на Георги Хашев и главният рефер отсъди дузпа, която в 63-ата Атанас Фиданин превърна в гол.

Галин Иванов в 67-ата получи отличен шанс да сложи край на интригата, но не си поведе добре и ударът му попадна в тялото на вратаря.

Четири по-късно Хазуров подаде на Галин Иванов, той бързо насочи към близкия Владислав Романов, като последният с точен удар по земя вкара за 3:1.

Отново Романов ликува в добавеното време след атака по десния фланг за крайното 4:1, като пак Галин Иванов записа името си за асистенцията.

Нефтохимик - Локомотив (ГО) 4:1

Ето и стартовите състави на двата тима:


Нефтохимик: 1. Янко Георгиев (к), 2. Костадин Велков, 3. Георги Хашев, 20. Яни Пехливанов, 17. Ранди Онуоха, 7. Иван Вълчанов, 13. Йордан Йорданов, 8. Николай Дюлгеров, 11. Владислав Романов, 10. Галин Иванов, 24. Костадин Хазуров;


Резерви
: 33. Ивайло Василев, 71. Илия Миланов, 19. Михаел Орачев, 32. Любомир Божинов, 26. Хомей Серджо , 15. Живко Петков, 25. Ангел Грънчов;

Треньор
: Христо Янев

Локомотив Горна Оряховица: 16. Петър Денчев, 8. Милен Желев, 5. Мартин Кавдански, 15. Жан Амброуз, 6. Атанас Фиданин (к), 27. Игор Джоман, 22. Маинду Мадианга, 28. Бен Отман, 4. Николай Христов, 38. Аристоте Фунду, 14.  Манимбу Кифует;

Резерви: 1. Стефано Кунчев, 37. Венцислав Керчев, 33. Стефан Цонков, 23. Владислав Узунов, 11. Красен Трифонов, 9. Софиан Муса, 77. Любомир Генчев;

Треньор: Александър Димитров

Мачът на „Лазур” стартира в 17:30 часа и може да го следите тук!
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки